svetvomne.sk

Opité veľkonočné zajace

    

Jednoduché a rýchle cupcakes pre veľkých šibačov.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 25 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. Piškótové cesto na mafiny

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  voda 10 mililitrov

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do peny.

Piškótové cesto na mafiny

2. 

múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

vaječný bielok 4 kusy

... a vmiešame tuhý sneh z ušľahaných bielkov.

4. 

Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne do nich rozdelíme cesto.

5. 

Pečieme 10-12 minút v rúre pri 180°C. Vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Rumový maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  puding vanilkový - prášok 37 gramov  cukor vanilkový 10 gramov

V mlieku rozmiešame puding s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustý puding a vo vodnom kúpeli ho vychladíme.

Rumový maslový krém

7. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom...

8. 

rum tmavý 40 mililitrov

... a vmiešame rum.

9. 

Primiešame vychladený puding a vyšľaháme krém. Vložíme ho na 30 minút do mrazničky aby stuhol. Počas času v mrazničke ho niekoľkokrát premiešame.

10. Zajačie uši

piškóty dlhé 12 kusov

Dlhé piškóty prekrojíme na polovice.

Zajačie uši

11. 

poleva cukrárska čokoládová 50 gramov

Čokoládovú polevu rozpustíme a polejeme ňou piškóty, stačí z jednej strany. Čokoládu necháme stuhnúť.

12. Poskladáme cupcakes zajkov

rum tmavý

Na každú mafinu nalejeme jednu čajovú lyžičku rumu.

Poskladáme cupcakes zajkov

13. 

Krém vyberieme z mrazničky, premiešame a pomocou naberačky na zmrzlinu...

14. 

... kladieme na mafiny kopčeky krému. Naberačku na zmrzlinu si po každom kopčeku namočíme do vody.

15. 

Do krému (jeho zadnej tretiny) zapichneme uši.

16. 

hrozienka v čokoláde

Z malých hrozienok v čokoláde vytvoríme očká a ňufáčik.

17. 

poleva cukrárska čokoládová

Špáradlo namočíme do jednej tretiny do polevy, prikladaním na zajka vytvoríme okolo ňufáčiku fúzy. Po každom fúziku špáradlo znovu máčame v poleve. Vyzdobíme mašličkou okolo košíčkov.

18. 

Zajačikov môžeme pripraviť aj pre malých šibačov, vtedy samozrejme do plnky ani do korpusov nepridávame rum. Veselú veľkú noc :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť