Opité veľkonočné zajace
Jednoduché a rýchle cupcakes pre veľkých šibačov.
recept,fotorecept,rum tmavý,rum tmavý,piškóty dlhé,Mafiny,Veľkonočné
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 160 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
hrozienka v čokoláde | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 150 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
piškóty dlhé | 12 | kusov | |
poleva cukrárska čokoládová | 50 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
rum tmavý | 40 | mililitrov | |
rum tmavý | - | ||
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 10 | mililitrov |
Recept
1. Piškótové cesto na mafiny
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 60 gramov • voda 10 mililitrov
Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do peny.
2.
múka polohrubá 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Primiešame múku s kypriacim práškom...
4.
Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne do nich rozdelíme cesto.
5.
Pečieme 10-12 minút v rúre pri 180°C. Vyberieme a necháme vychladnúť.
6. Rumový maslový krém
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • puding vanilkový - prášok 37 gramov • cukor vanilkový 10 gramov
V mlieku rozmiešame puding s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustý puding a vo vodnom kúpeli ho vychladíme.
9.
Primiešame vychladený puding a vyšľaháme krém. Vložíme ho na 30 minút do mrazničky aby stuhol. Počas času v mrazničke ho niekoľkokrát premiešame.
11.
poleva cukrárska čokoládová 50 gramov
Čokoládovú polevu rozpustíme a polejeme ňou piškóty, stačí z jednej strany. Čokoládu necháme stuhnúť.
13.
Krém vyberieme z mrazničky, premiešame a pomocou naberačky na zmrzlinu...
14.
... kladieme na mafiny kopčeky krému. Naberačku na zmrzlinu si po každom kopčeku namočíme do vody.
15.
Do krému (jeho zadnej tretiny) zapichneme uši.
17.
Špáradlo namočíme do jednej tretiny do polevy, prikladaním na zajka vytvoríme okolo ňufáčiku fúzy. Po každom fúziku špáradlo znovu máčame v poleve. Vyzdobíme mašličkou okolo košíčkov.
18.
Zajačikov môžeme pripraviť aj pre malých šibačov, vtedy samozrejme do plnky ani do korpusov nepridávame rum. Veselú veľkú noc :)
Dobrú chuť!