RECEPTY

Jablková roláda s marcipánom

Jablková roláda s marcipánom

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Niečo sladké pre šibačov.

recept,fotorecept,jablká,Rolády,Veľkonočné,Sezónne recepty

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový80gramov
gaštanové pyré mrazené125gramov
jablká1kilogram
kypriaci prášok do pečiva8gramov
marcipán200gramov
maslo50gramov
múka polohrubá100gramov
olej slnečnicový50mililitrov
poleva cukrárska čokoládová-
puding čokoládový - prášok40gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda50mililitrov
čokoláda na varenie 55%50gramov

 

Recept

1. Roládový korpus

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor práškový 80 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  vaječný bielok 5 kusov

Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej. Z...

2. 

múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

K žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom...

K žĺtkom primiešame múku s kypriacim...

3. 

... a vmiešame sneh z bielkov.

... a vmiešame sneh z bielkov....

4. 

Cesto vylejeme na plech (32x44cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

Cesto vylejeme na plech (32x44cm) vystlaný...

5. 

Upečieme pri 180°C za 8 minút.

Upečieme pri 180°C za 8 minút....

6. 

Upečený plát stočíme do rolády, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

Upečený plát stočíme do rolády, zabalíme do...

7. Jablková plnka

jablká 1 kilogram  cukor kryštálový 80 gramov

Jablká očistíme, nahrubo postrúhame a privedieme do varu spolu s cukrom.

Jablká očistíme, nahrubo postrúhame a...

8. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov  voda 50 mililitrov  puding čokoládový - prášok 40 gramov

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vode v miske rozmiešame puding a vlejeme ho do jabĺk. Varíme do zhustnutia, nakoniec vmiešame roztopenú čokoládu.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vode...

9. 

maslo 50 gramov

Jablkovú plnku necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vmiešame do nej zmäknuté maslo.

Jablkovú plnku necháme vychladnúť na izbovú...

10. Plnenie rolády

gaštanové pyré mrazené 125 gramov  marcipán 200 gramov

Korpus rozvinieme a uvoľníme papier na pečenie. Roládu natrieme plnkou (okraj ku ktorému budeme stáčať zostane nenatretý) a na plnku nastrúhame čiastočne rozmrazené gaštanové pyré. Z marcipánu vytvoríme valček o priemere asi 1,5 cm a uložíme na okraj od ktorého budeme roládu stáčať.

Korpus rozvinieme a uvoľníme papier na pečenie....

11. 

Roládu stočíme a uložíme na najmenej 4 hodiny tuhnúť do chladničky.

Roládu stočíme a uložíme na najmenej 4 hodiny...

12. 

poleva cukrárska čokoládová

Potom ju ozdobíme čokoládou...

Potom ju ozdobíme čokoládou......

13. 

... nakrájame a môžeme podávať.

... nakrájame a môžeme podávať....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť