Ríbezľová roláda
![Ríbezľová roláda](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000848/img_sk_4x3/ribezlova-rolada_00180.jpg)
Veselá roláda s tvarohovo-ovocnou plnkou.
recept,fotorecept,ríbezle čierne,Rolády,Sezónne recepty
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 220 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
maslo | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
potravinárska farba modrá prírodná | - | ||
ríbezle čierne | 150 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov |
Recept
1. Cesto
vaječný bielok 6 kusov • cukor práškový 120 gramov
Z bielkov vyšľaháme tuhý zmes. Zašľaháme do neho cukor.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1428w.jpg)
2.
vaječný žĺtok 6 kusov • múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Všľaháme žĺtka, múku a kypriaci prášok.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1430w.jpg)
3.
potravinárska farba modrá prírodná
Štyri polievkové lyžice cesta odoberieme a vmiešame do neho potravinársku gélovú farbu. Farbu pridávame "po špáradlách" = špáradlo namočíme do farby a zamiešame farbu z neho do cesta. Postup opakujeme vždy s čistým špáradlom a farbu takto pridávame podľa požadovanej výslednej farebnej intenzity.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1434w.jpg)
4.
Farebné cesto naplníme do zdobiacej striekačky a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame bodky na tretinu až polovicu plechu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1437w.jpg)
5.
Na bodky jemne nalejeme bledé cesto a aj na zbytok plechu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1438w.jpg)
6.
Opatrne, aby sme bodky neporušili, cesto rozotrieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1439w.jpg)
7.
Pečieme 10 - 15 minút v rozohriatej rúre.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1442w.jpg)
8.
Upečené cesto stočíme do mokrej utierky a necháme vychladiť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1443w.jpg)
9. Tvarohová plnka
maslo 125 gramov • cukor práškový 100 gramov • tvaroh jemný mäkký 250 gramov
Maslo vymiešame s cukrom a primiešame jemný tvaroh.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1444w.jpg)
10.
Plnku natrieme na rozvinutý vychladený plát cesta (fľakaté vzory sú zo spodu plátu). Tri lyžice plnky naplníme do zdobiacej cukrárenskej striekačky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1445w.jpg)
11.
ríbezle čierne 150 gramov
Na tvaroh rovnomerne rozsypeme čierne ríbezle, alebo iné drobné ovocie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1447w.jpg)
12.
Roládu stočíme. Stáčať začneme na strane kde nie sú fľakaté vzory, takto sa nám po stočení dostanú na povrch rolády.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1448w.jpg)
13.
Roládu plnkou v striekačke ozdobíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1450w.jpg)
Dobrú chuť!