svetvomne.sk

Ríbezľová roláda

Ríbezľová roláda

    

Veselá roláda s tvarohovo-ovocnou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:  Rolády  Sezóna - Ríbezle  

 

1. Cesto

vaječný bielok 6 kusov  cukor práškový 120 gramov

Z bielkov vyšľaháme tuhý zmes. Zašľaháme do neho cukor.

Cesto

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Všľaháme žĺtka, múku a kypriaci prášok.

3. 

potravinárska farba modrá prírodná

Štyri polievkové lyžice cesta odoberieme a vmiešame do neho potravinársku gélovú farbu. Farbu pridávame "po špáradlách" = špáradlo namočíme do farby a zamiešame farbu z neho do cesta. Postup opakujeme vždy s čistým špáradlom a farbu takto pridávame podľa požadovanej výslednej farebnej intenzity.

4. 

Farebné cesto naplníme do zdobiacej striekačky a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame bodky na tretinu až polovicu plechu.

5. 

Na bodky jemne nalejeme bledé cesto a aj na zbytok plechu.

6. 

Opatrne, aby sme bodky neporušili, cesto rozotrieme.

7. 

Pečieme 10 - 15 minút v rozohriatej rúre.

8. 

Upečené cesto stočíme do mokrej utierky a necháme vychladiť.

9. Tvarohová plnka

maslo 125 gramov  cukor práškový 100 gramov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Maslo vymiešame s cukrom a primiešame jemný tvaroh.

Tvarohová plnka

10. 

Plnku natrieme na rozvinutý vychladený plát cesta (fľakaté vzory sú zo spodu plátu). Tri lyžice plnky naplníme do zdobiacej cukrárenskej striekačky.

11. 

ríbezle čierne 150 gramov

Na tvaroh rovnomerne rozsypeme čierne ríbezle, alebo iné drobné ovocie.

12. 

Roládu stočíme. Stáčať začneme na strane kde nie sú fľakaté vzory, takto sa nám po stočení dostanú na povrch rolády.

13. 

Roládu plnkou v striekačke ozdobíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť