svetvomne.sk

Pečené gaštany

    

Preverený postup na prípravu ľahko ošúpateľných gaštanov pečených v rúre. Najchutnejšie sú teplé, takže dlho po dopečení nečakajte!

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
jedlé gaštany400gramov
soľ1štipka
voda50mililitrov

1. 

jedlé gaštany 400 gramov

Gaštany preberieme, dôkladne umyjeme a osušíme v papierovej utierke.

2. 

Každý gaštan narežeme cez šupku na oblej strane do hĺbky 1-2 mm.

3. 

voda 50 mililitrov  soľ 1 štipka

Gaštany naukladáme do zapekacej misy nakrojenou časťou nahor. Podlejeme ich trochou vody a osolíme.

4. 

Pečieme 35 min. pri teplote 220°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť