svetvomne.sk

Vaječná zeleninová tlačenka

    

Obľúbená veľkonočná pochúťka.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

brokolica 100 gramov  vajce slepačie 4 kusy

Brokolicu rozoberieme na ružičky a v slanej vode uvaríme. Vychladíme a pokrájame nadrobno. Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme.

2. 

sterilizovaná zmes (karotka s hráškom) 100 gramov  feferónky sterilizované 5 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 50 gramov  paprika kápia sterilizovaná 75 gramov

Uhorku a kápiu pokrájame na kocky a vložíme do misky. Pridáme scedenú karotku s hráškom a najemno pokrájané feferónky.

3. 

Pridáme vajíčka pokrájané na kocky alebo pretlačené cez koliesko na zemiakový šalát.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov  majonéza 100 gramov  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Smotanu rozmiešame s majonézou, horčicou, soľou a korením.

5. 

jedlá želatina 40 gramov  voda 225 mililitrov  ocot 20 mililitrov  cukor kryštálový 5 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z uhoriek zlejeme 250 ml nálevu (alebo si pripravíme nálev z uvedených ingrediencií) a vsypeme želatínu, uvaríme podľa návodu na obale výrobku.

6. 

Do smotanovo-majonézovej omáčky primiešame najprv pár lyžíc rozpustenej želatíny, potom vmiešame zbytok.

7. 

Omáčku prilejeme k zelenine, premiešame a vmiešame nadrobno pokrájanú brokolicu.

8. 

Formy vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme tlačenkovou zmesou.

9. 

Naplnené formy necháme stuhnúť v chladničke.

10. 

Po stuhnutí vyklopíme, odstránime fóliu a pokrájame na menšie porcie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť