RECEPTY

Vaječná zeleninová tlačenka

Vaječná zeleninová tlačenka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbená veľkonočná pochúťka.

recept,fotorecept,jedlá želatina,vajce slepačie,Slané chuťovky,Veľkonočné,Bezlepkové

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

brokolica

100

33

gramov

kcal

cukor kryštálový

5

21

gramov

kcal

feferónky sterilizované

5

2

gramov

kcal

horčica plnotučná

1

7

čajová lyžička

kcal

jedlá želatina

40

142

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

majonéza

100

680

gramov

kcal

ocot

20

9

mililitrov

kcal

paprika kápia sterilizovaná

75

40

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

100

160

gramov

kcal

soľ

¾

0

čajovej lyžičky

kcal

sterilizovaná zmes (karotka s hráškom)

100

45

gramov

kcal

uhorka sterilizovaná kyslá

50

6

gramov

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

voda

225

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

brokolica 100 gramov  vajce slepačie 4 kusy

Brokolicu rozoberieme na ružičky a v slanej vode uvaríme. Vychladíme a pokrájame nadrobno. Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme.

Brokolicu rozoberieme na ružičky a v slanej vode...

2. 

sterilizovaná zmes (karotka s hráškom) 100 gramov  feferónky sterilizované 5 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 50 gramov  paprika kápia sterilizovaná 75 gramov

Uhorku a kápiu pokrájame na kocky a vložíme do misky. Pridáme scedenú karotku s hráškom a najemno pokrájané feferónky.

Uhorku a kápiu pokrájame na kocky a vložíme do...

3. 

Pridáme vajíčka pokrájané na kocky alebo pretlačené cez koliesko na zemiakový šalát.

Pridáme vajíčka pokrájané na kocky alebo...

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov  majonéza 100 gramov  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Smotanu rozmiešame s majonézou, horčicou, soľou a korením.

Smotanu rozmiešame s majonézou, horčicou,...

5. 

jedlá želatina 40 gramov  voda 225 mililitrov  ocot 20 mililitrov  cukor kryštálový 5 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z uhoriek zlejeme 250 ml nálevu (alebo si pripravíme nálev z uvedených ingrediencií) a vsypeme želatínu, uvaríme podľa návodu na obale výrobku.

Z uhoriek zlejeme 250 ml nálevu (alebo si...

6. 

Do smotanovo-majonézovej omáčky primiešame najprv pár lyžíc rozpustenej želatíny, potom vmiešame zbytok.

Do smotanovo-majonézovej omáčky primiešame...

7. 

Omáčku prilejeme k zelenine, premiešame a vmiešame nadrobno pokrájanú brokolicu.

Omáčku prilejeme k zelenine, premiešame a...

8. 

Formy vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme tlačenkovou zmesou.

Formy vystelieme potravinárskou fóliou a...

9. 

Naplnené formy necháme stuhnúť v chladničke.

Naplnené formy necháme stuhnúť v chladničke....

10. 

Po stuhnutí vyklopíme, odstránime fóliu a pokrájame na menšie porcie.

Po stuhnutí vyklopíme, odstránime fóliu a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť