svetvomne.sk

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

    

Jemný krémový syr - labužnícka pochúťka.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

syr Camembert 540 gramov  cibuľa 200 gramov  cesnak 10 kusov

Šesť kusov Camembertu nakrájame na trojuholníky. Cibuľu očistíme, nakrájame na polkolieska a rozoberieme. Cesnak ošúpeme.

2. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie grilovacie ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  cesnak sušený ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Do misy vložíme tretinu cibule a na ňu naukladáme polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami.

3. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie grilovacie ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  olej olivový 350 mililitrov  cesnak sušený ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Do misy vložíme druhú tretinu cibule a na ňu naukladáme druhú polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami. Ukončujeme poslednou tretinou cibule. Všetko zalejeme olejom a jemne popritláčame aby sa olej všade dostal.

4. 

Naložený syr uzavrieme v nádobe a odložíme na niekoľko dní do chladničky. Ak vydržíme aspoň 7 dní z neho neodjedať :), bude mimoriadne chutný. Podávame s chlebom alebo s čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!

cesnak10kusov
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa200gramov
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový350mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
syr Camembert540gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť