Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou
Jemný krémový syr - labužnícka pochúťka.
recept,fotorecept,syr Camembert,cibuľa,cesnak,olej olivový,Slané chuťovky,Sezónne recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 10 | kusov | |
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie grilovacie | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 350 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Camembert | 540 | gramov |
Recept
1.
syr Camembert 540 gramov • cibuľa 200 gramov • cesnak 10 kusov
Šesť kusov Camembertu nakrájame na trojuholníky. Cibuľu očistíme, nakrájame na polkolieska a rozoberieme. Cesnak ošúpeme.
2.
soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie grilovacie ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Do misy vložíme tretinu cibule a na ňu naukladáme polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami.
3.
soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie grilovacie ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • olej olivový 350 mililitrov • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Do misy vložíme druhú tretinu cibule a na ňu naukladáme druhú polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami. Ukončujeme poslednou tretinou cibule. Všetko zalejeme olejom a jemne popritláčame aby sa olej všade dostal.
4.
Naložený syr uzavrieme v nádobe a odložíme na niekoľko dní do chladničky. Ak vydržíme aspoň 7 dní z neho neodjedať :), bude mimoriadne chutný. Podávame s chlebom alebo s čerstvým pečivom.
Dobrú chuť!