svetvomne.sk

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

    

Jemný krémový syr - labužnícka pochúťka.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak10kusov
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa200gramov
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový350mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
syr Camembert540gramov

1. 

syr Camembert 540 gramov  cibuľa 200 gramov  cesnak 10 kusov

Šesť kusov Camembertu nakrájame na trojuholníky. Cibuľu očistíme, nakrájame na polkolieska a rozoberieme. Cesnak ošúpeme.

2. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie grilovacie ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  cesnak sušený ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Do misy vložíme tretinu cibule a na ňu naukladáme polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami.

3. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie grilovacie ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  olej olivový 350 mililitrov  cesnak sušený ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Do misy vložíme druhú tretinu cibule a na ňu naukladáme druhú polovicu pripraveného syra. Pridáme tri strúčiky cesnaku v celku a dva pretlačené. Posypeme soľou a koreninami. Ukončujeme poslednou tretinou cibule. Všetko zalejeme olejom a jemne popritláčame aby sa olej všade dostal.

4. 

Naložený syr uzavrieme v nádobe a odložíme na niekoľko dní do chladničky. Ak vydržíme aspoň 7 dní z neho neodjedať :), bude mimoriadne chutný. Podávame s chlebom alebo s čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť