svetvomne.sk

Oškvarkové hniezda

    

Niečo na zahryznutie k dobre vychladenému pivu.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa150gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé15gramov
horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie rasca mletá-
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%125mililitrov
múka hladká125gramov
múka hladká-
múka polohrubá125gramov
oškvarky200gramov
smotana 30% kyslá50gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
vajce slepačie1kus
vaječný bielok1kus
vaječný žĺtok1kus

1. 

múka hladká 125 gramov  múka polohrubá 125 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov  droždie čerstvé 15 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misky nasypeme obe múky, pridáme, žĺtok, kvások a soľ.

2. 

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

3. 

oškvarky 200 gramov  smotana 30% kyslá 50 gramov  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  vajce slepačie 1 kus  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Oškvarky zmixujeme s vajíčkom, horčicou, korením, soľou a horčicou. Primiešame smotanu.

4. 

múka hladká  cibuľa 150 gramov

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (30x35 cm) a potrieme pripravenými oškvarkami. Cibuľu očistíme, nakrájame a posypeme oškvarkovú nátierku.

5. 

Cesto zavinieme a pokrájame na asi 1,5-2 cm široké kúsky.

6. 

vaječný bielok 1 kus  korenie rasca mletá  soľ

Jednotlivé kúsky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch od seba. Rukami jemne upravíme do tvaru hniezda. Potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme rascou a soľou podľa chuti. Necháme 15 minút podkysnúť.

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť