RECEPTY

Bryndzový osúch s cibuľou

Bryndzový osúch s cibuľou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

recept,fotorecept,bryndza,smotana kyslá (14-18% tuku),cibuľa,Slané koláče,Slovenská kuchyňa

Slané koláče

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza

250

688

gramov

kcal

cibuľa

120

53

gramov

kcal

cukor kryštálový

½

11

čajovej lyžičky

kcal

droždie čerstvé

20

21

gramov

kcal

korenie rasca drvená

0

??

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

350

225

mililitrov

kcal

múka hladká

250

868

gramov

kcal

múka hladká

0

??

kcal

múka polohrubá

250

890

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

400

??

gramov

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 350 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov  múka polohrubá 250 gramov  múka hladká 250 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus

V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti odmeraného teplého mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások a zvyšné mlieko.

V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti...

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho v zakrytej mise vykysnúť.

Vymiesime cesto a necháme ho v zakrytej mise...

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na dve polovice.

Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske...

4. 

Pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu v ktorom budeme posúch piecť. Na papieri rozvaľkáme jednu polovicu cesta. Druhú polovicu cesta odložíme do chladničky.

Pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti...

5. 

bryndza 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Bryndzu rozmiešame v miske spolu s vajíčkami, smotanou a soľou.

Bryndzu rozmiešame v miske spolu s vajíčkami,...

6. 

Rozvaľkané cesto na papieri preložíme na plech a nalejeme na neho polovicu pripravenej bryndze.

Rozvaľkané cesto na papieri preložíme na plech...

7. 

cibuľa 120 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska...

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké...

8. 

korenie rasca drvená

...a polovicu z nej rovnomerne porozkladáme na bryndzu. Celý osúch posypeme rascou.

...a polovicu z nej rovnomerne porozkladáme na...

9. 

Osúch upečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
Druhú polovicu cesta 10 minút pred ukončením pečenia vyberieme z chladničky, spracujeme ho a upečieme ako prvý osúch.

Osúch upečieme v rozohriatej rúre do...

10. 

Po vychladnutí pokrájame a podávame nedočkavým hladošom :)

Po vychladnutí pokrájame a podávame...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť