svetvomne.sk

Bryndzový osúch s cibuľou

    

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bryndza250gramov
cibuľa120gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
korenie rasca drvená-
mlieko plnotučné 3,5%350mililitrov
múka hladká250gramov
múka hladká-
múka polohrubá250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 350 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov  múka polohrubá 250 gramov  múka hladká 250 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus

V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti odmeraného teplého mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások a zvyšné mlieko.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho v zakrytej mise vykysnúť.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na dve polovice.

4. 

Pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu v ktorom budeme posúch piecť. Na papieri rozvaľkáme jednu polovicu cesta. Druhú polovicu cesta odložíme do chladničky.

5. 

bryndza 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Bryndzu rozmiešame v miske spolu s vajíčkami, smotanou a soľou.

6. 

Rozvaľkané cesto na papieri preložíme na plech a nalejeme na neho polovicu pripravenej bryndze.

7. 

cibuľa 120 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska...

8. 

korenie rasca drvená

...a polovicu z nej rovnomerne porozkladáme na bryndzu. Celý osúch posypeme rascou.

9. 

Osúch upečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
Druhú polovicu cesta 10 minút pred ukončením pečenia vyberieme z chladničky, spracujeme ho a upečieme ako prvý osúch.

10. 

Po vychladnutí pokrájame a podávame nedočkavým hladošom :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť