Bryndzové koláčiky

Chutné slané koláčiky s bryndzovou plnkou s cibuľkou.
recept,fotorecept,bryndza,smotana kyslá (14-18% tuku),Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 688 | gramov kcal | |
cibuľka jarná | 2 ?? | kusy kcal | |
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | 0 ?? | kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 275 979 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 75 675 | mililitrov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 300 480 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
zemiaky | 120 111 | gramov kcal |
Recept

2. Cesto
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 275 gramov • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 75 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.

3. Bryndzová plnka
Uvarené, chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.


5.
bryndza 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov
K zemiakom pridáme bryndzu, cibuľku, vajíčka, soľ a smotanu. Všetko spolu zmiešame.

6. Koláčiky
Vykysnuté cesto po častiach natenko rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho väčšie kolieska.

7.
maslo 80 gramov
Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.

8.
Do stredu kolieska vložíme jednu polievkovú lyžicu plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Podľa chuti môžeme na plnku prisypať trochu soli naviac (pozor, sama plnka je dosť slaná)...


10.
Pečieme v rozohriatej rúre do zlatova (asi 20 minút pri teplote 180°C). Koláčiky sú po upečení chrumkavé, keď ich zakryjeme v uzavretej nádobe zmäknú.

Dobrú chuť!