svetvomne.sk

Bryndzové koláčiky

    

Chutné slané koláčiky s bryndzovou plnkou s cibuľkou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

zemiaky 120 gramov

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť.

2. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 275 gramov  vajce slepačie 1 kus  olej slnečnicový 75 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.

Cesto

3. Bryndzová plnka

Uvarené, chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.

Bryndzová plnka

4. 

cibuľka jarná 2 kusy

Cibuľku nakrájame na tenké pásiky a potom nadrobno nasekáme.

5. 

bryndza 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov

K zemiakom pridáme bryndzu, cibuľku, vajíčka, soľ a smotanu. Všetko spolu zmiešame.

6. Koláčiky

múka polohrubá

Vykysnuté cesto po častiach natenko rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho väčšie kolieska.

Koláčiky

7. 

maslo 80 gramov

Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.

8. 

soľ

Do stredu kolieska vložíme jednu polievkovú lyžicu plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Podľa chuti môžeme na plnku prisypať trochu soli naviac (pozor, sama plnka je dosť slaná)...

9. 

korenie rasca drvená

... alebo kolieska posypeme rascou.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre do zlatova (asi 20 minút pri teplote 180°C). Koláčiky sú po upečení chrumkavé, keď ich zakryjeme v uzavretej nádobe zmäknú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť