svetvomne.sk

Bryndzový koláč

Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bryndza180gramov
Cesto lístkové400gramov
Korenie čierne celé½čajovej lyžičky
Pažítka1hrsť
Rasca drvená1štipka
Slanina oravská180gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)0.2litra
Soľ zeleninová½čajovej lyžičky
Vajce slepačie3kusy

1. 

vajce slepačie 3 ks  smotana kyslá (14-18% tuku) 0.2 l  korenie čierne celé ½ ČL  soľ zeleninová ½ ČL  rasca drvená 1 štipka  bryndza 180 g

V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu, korenie a podravku s rascou.

2. 

cesto lístkové 400 g

Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy na pečenie a cesto roztiahneme po forme.

3. 

Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme použiť valček.

4. 

Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto.

5. 

slanina oravská 180 g

Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky pokrájanú oravskú slaninu.

6. 

pažítka 1 hrsť

Pridáme nasekanú čerstvú pažítku alebo mrazené/sušené blylinky.

7. 

Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť