RECEPTY

Bryndzový koláč

Bryndzový koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.

recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),slanina oravská,cesto lístkové,bryndza,Slané koláče

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza180gramov
cesto lístkové400gramov
korenie rasca drvená1štipka
korenie čierne celé½čajovej lyžičky
pažítka1hrsť
slanina oravská180gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
soľ zeleninová½čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

vajce slepačie 3 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov  korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky  soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená 1 štipka  bryndza 180 gramov

V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu, korenie a podravku s rascou.

V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu,...

2. 

cesto lístkové 400 gramov

Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy na pečenie a cesto roztiahneme po forme.

Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy...

3. 

Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme použiť valček.

Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme...

4. 

Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto.

Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto....

5. 

slanina oravská 180 gramov

Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky pokrájanú oravskú slaninu.

Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky...

6. 

pažítka 1 hrsť

Pridáme nasekanú čerstvú pažítku alebo mrazené/sušené blylinky.

Pridáme nasekanú čerstvú pažítku alebo...

7. 

Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút.

Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť