svetvomne.sk

Bryndzový koláč

    

Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bryndza180gramov
cesto lístkové400gramov
korenie rasca drvená1štipka
korenie čierne celé½čajovej lyžičky
pažítka1hrsť
slanina oravská180gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)0.2litra
soľ zeleninová½čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy

1. 

vajce slepačie 3 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 0.2 litra  korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky  soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená 1 štipka  bryndza 180 gramov

V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu, korenie a podravku s rascou.

2. 

cesto lístkové 400 gramov

Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy na pečenie a cesto roztiahneme po forme.

3. 

Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme použiť valček.

4. 

Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto.

5. 

slanina oravská 180 gramov

Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky pokrájanú oravskú slaninu.

6. 

pažítka 1 hrsť

Pridáme nasekanú čerstvú pažítku alebo mrazené/sušené blylinky.

7. 

Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť