Bryndzový koláč
Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.
recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),slanina oravská,cesto lístkové,bryndza,Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 180 | gramov | |
cesto lístkové | 400 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | štipka | |
korenie čierne celé | ½ | čajovej lyžičky | |
pažítka | 1 | hrsť | |
slanina oravská | 180 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ zeleninová | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
vajce slepačie 3 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov • korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená 1 štipka • bryndza 180 gramov
V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu, korenie a podravku s rascou.
2.
cesto lístkové 400 gramov
Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy na pečenie a cesto roztiahneme po forme.
3.
Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme použiť valček.
4.
Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto.
5.
slanina oravská 180 gramov
Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky pokrájanú oravskú slaninu.
7.
Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút.
Dobrú chuť!