Koláč z kyslej kapusty

Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.
recept,fotorecept,slanina prerastená,kapusta kvasená,cesto lístkové,Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 ?? | gramov kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 3 181 | polievkové lyžice kcal | |
kapusta kvasená | 500 100 | gramov kcal | |
slanina prerastená | 250 ?? | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 ?? | gramov kcal | |
syr Ementál | 150 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 100 221 | mililitrov kcal |
Recept



4.
kapusta kvasená 500 gramov • voda 100 mililitrov
Kyslú kapustu premyjeme a nakrájame na drobno. Pridáme k cibuli a premiešame. Pridáme vodu a necháme zakryté krátko podusiť.

5.
vajce slepačie 3 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov • syr Ementál 150 gramov
Udusenú kapustu preložíme do väčšej misy, pridáme opraženú slaninku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný syr.

6.
cesto lístkové 500 gramov
Plech na pečenie 42cm x 32 cm
Lístkové cesto rozvaľkáme na papier na pečenie na veľkosť plechu.

7.
Vychladnutú zmes poukladáme na cesto a dáme piecť na 200°C 3O minút.

Dobrú chuť!