svetvomne.sk

Koláč z kyslej kapusty

    

Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesto lístkové500gramov
cibuľa100gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
kapusta kvasená500gramov
slanina prerastená250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
syr Ementál150gramov
vajce slepačie3kusy
voda100mililitrov

1. 

slanina prerastená 250 gramov

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme.

2. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Cukor za stáleho miešania roztopíme a upálime na karamel.

3. 

cibuľa 100 gramov

Na karamel pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Premiešame.

4. 

kapusta kvasená 500 gramov  voda 100 mililitrov

Kyslú kapustu premyjeme a nakrájame na drobno. Pridáme k cibuli a premiešame. Pridáme vodu a necháme zakryté krátko podusiť.

5. 

vajce slepačie 3 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov  syr Ementál 150 gramov

Udusenú kapustu preložíme do väčšej misy, pridáme opraženú slaninku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný syr.

6. 

cesto lístkové 500 gramov

Plech na pečenie 42cm x 32 cm

Lístkové cesto rozvaľkáme na papier na pečenie na veľkosť plechu.

7. 

Vychladnutú zmes poukladáme na cesto a dáme piecť na 200°C 3O minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť