svetvomne.sk

Segedín s tempehom

    

Recept na segedínsky guláš s tempehom ako vynikajúcou náhradou mäsa - nutričnou aj chuťovou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
kapusta kvasená500gramov
korenie rímska rasca mletá 1čajová lyžička
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový4polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
sójové mlieko200mililitrov
tempeh200gramov
voda300mililitrov

1. 

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov  tempeh 200 gramov

Cibuľu smažíme na oleji do sklovita za občasného premiešania. Tempeh nakrájame na malé kocky, pridame k cibuli ...

2. 

... a premiešame. Smažíme spolu 5 minút.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  1 čajová lyžička

Pridáme korenie a soľ. Jemne premiešavame.

4. 

voda 300 mililitrov  kapusta kvasená 500 gramov

Z kapusty zlejeme nálev a trochu ju prekrájame, aby v jedle neboli dlhé kusy. Obsah hrnca podlejeme vodou a pridáme kapustu. Dusíme prikrytá 20 minút.

5. 

sójové mlieko 200 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

Odparenú vodu dolejeme sójovým mliekom, poprášime trochou múky a dôkladne premiešavame do zhustnutia omáčky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť