Segedín s tempehom
Recept na segedínsky guláš s tempehom ako vynikajúcou náhradou mäsa - nutričnou aj chuťovou.
recept,fotorecept,kapusta kvasená,tempeh,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
korenie rímska rasca mletá | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
sójové mlieko | 200 | mililitrov | |
tempeh | 200 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cibuľa 200 gramov • tempeh 200 gramov
Cibuľu smažíme na oleji do sklovita za občasného premiešania. Tempeh nakrájame na malé kocky, pridame k cibuli ...
2.
... a premiešame. Smažíme spolu 5 minút.
3.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá 1 čajová lyžička
Pridáme korenie a soľ. Jemne premiešavame.
4.
voda 300 mililitrov • kapusta kvasená 500 gramov
Z kapusty zlejeme nálev a trochu ju prekrájame, aby v jedle neboli dlhé kusy. Obsah hrnca podlejeme vodou a pridáme kapustu. Dusíme prikrytá 20 minút.
5.
sójové mlieko 200 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
Odparenú vodu dolejeme sójovým mliekom, poprášime trochou múky a dôkladne premiešavame do zhustnutia omáčky.
Dobrú chuť!