svetvomne.sk

Segedín s tempehom

     

Recept na segedínsky guláš s tempehom ako vynikajúcou náhradou mäsa - nutričnou aj chuťovou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa200gramov
Kapusta kvasená500gramov
Korenie rímska rasca mletá 1čajová lyžička
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Múka hladká1polievková lyžica
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Sójové mlieko200mililitrov
Tempeh200gramov
Voda300mililitrov

1. 

olej slnečnicový 4 PL  cibuľa 200 g  tempeh 200 g

Cibuľu smažíme na oleji do sklovita za občasného premiešania. Tempeh nakrájame na malé kocky, pridame k cibuli ...

2. 

... a premiešame. Smažíme spolu 5 minút.

3. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  korenie rímska rasca mletá  1 ČL

Pridáme korenie a soľ. Jemne premiešavame.

4. 

voda 300 ml  kapusta kvasená 500 g

Z kapusty zlejeme nálev a trochu ju prekrájame, aby v jedle neboli dlhé kusy. Obsah hrnca podlejeme vodou a pridáme kapustu. Dusíme prikrytá 20 minút.

5. 

sójové mlieko 200 ml  múka hladká 1 PL

Odparenú vodu dolejeme sójovým mliekom, poprášime trochou múky a dôkladne premiešavame do zhustnutia omáčky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť