Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku
![Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001689/img_sk_4x3/vyprazany-karfiol-v-pivnom-cesticku_00180.jpg)
Jeden z mnohých spôsobov ako si pripraviť chutný karfiol na obed. Podávame so zemiakovými prílohami.
recept,fotorecept,karfiol,pivo tmavé,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 800 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
olej repkový | - | ||
pivo tmavé | 150 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3411.jpg)
2.
Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody, vložíme napararovacie sitko a na neho poukladáme ružičky karfiolu. Zakryjeme pokrievkou a 10 minút upravíme v pare. Necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3424.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3441.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3443.jpg)
5.
...rozmiešame v miske na jemné cestíčko. Necháme 15 minút postáť a opäť premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3444.jpg)
6.
Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových ružičiek.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3471.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3473.jpg)
8.
Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku prevrátiť a opražiť z druhej strany.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3475.jpg)
9.
Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakol prebytočný olej.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001689/small/IMG_3485.jpg)
Dobrú chuť!