svetvomne.sk

Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku

Jeden z mnohých spôsobov ako si pripraviť chutný karfiol na obed. Podávame so zemiakovými prílohami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Karfiol800gramov
Múka polohrubá100gramov
Olej repkový
Pivo tmavé150mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie2kusy

1. 

karfiol 800 g

Karfiol rozoberieme na menšie či väčšie ružičky a umyjeme.

2. 

Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody, vložíme napararovacie sitko a na neho poukladáme ružičky karfiolu. Zakryjeme pokrievkou a 10 minút upravíme v pare. Necháme vychladnúť.

3. 

vajce slepačie 2 ks  múka polohrubá 100 g  soľ 1 ČL

Vajíčka, múku, soľ...

4. 

pivo tmavé 150 ml

...a pivo...

5. 

...rozmiešame v miske na jemné cestíčko. Necháme 15 minút postáť a opäť premiešame.

6. 

Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových ružičiek.

7. 

olej repkový

Vyprážame 3-4 minúty v horúcom oleji.

8. 

Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku prevrátiť a opražiť z druhej strany.

9. 

Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť