svetvomne.sk

Lečo s vajcom

Lečo s vajcom

    

Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika350gramov
paradajky350gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie4kusy

1. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

paprika 350 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Papriku vyčistíme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Pridáme ju cibuli, osolíme, premiešame a pod pokrievkou 15 minút dusíme. Občas premiešame, ak by sa nám prichytávala podlejeme lyžicou vody.

3. 

paradajky 350 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

Paradajky umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme k paprike, trochu ocukríme,...

4. 

... premiešame a pod pokrievkou 5 minút všetko spolu podusíme.

5. 

vajce slepačie 4 kusy

Vajíčka rozmiešame...

6. 

...a prilejeme do leča.

7. 

Za stáleho miešania varíme do zrazenia vajec.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť