Zapekané cestoviny s brokolicou
Recept na prípravu smotanových zapekaných cestovín s brokolicou a šunkou. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy krátkych rúrkovitých cestovín, napr. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.
recept,fotorecept,cestoviny - Gomito macaroni (kolienka),šunka bravčová,paradajky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),syr polotvrdý,Cestoviny,Sezónne recepty
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 1 | kus | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cestoviny - Gomito macaroni (kolienka) | 500 | gramov | |
fazuľové struky zelené mrazené | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej slnečnicový | - | ||
paradajky | 210 | kusov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | gramov | |
soľ zeleninová | 1 | polievková lyžica | |
syr polotvrdý | 100 | gramov | |
syr tavený | 50 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
šunka bravčová | 150 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Gomito macaroni (kolienka) 500 gramov • brokolica 1 kus • fazuľové struky zelené mrazené 150 gramov
Cestoviny uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka (al dente). Scedíme, prepláchneme studenou vodou a rozložíme na pekáč. Medzi tým, ako sa varia cestoviny si predvaríme brokolicu s mrazenou fazuľkou asi 5 minút.
2.
olej slnečnicový • šunka bravčová 150 gramov • cesnak 3 strúčiky • paradajky 210 kusov
Na panvici opražíme šunku, brokolicu rozobratú na ružičky, fazuľku, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, nakrájané, sparené a ošúpané paradajky.
3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 gramov • syr tavený 50 gramov • soľ zeleninová 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté
Zmes na panvici okoreníme, podypeme vegetou, pridáme tavený syr a zalejeme sladkou smotanou. Premiešame a hneď odstavíme.
4.
vajce slepačie 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Takto pripravenú zmes vylejeme na cestoviny, trochu premiešame. V mlieku rozmiešame rozšľahané vajce a vylejeme na cestoviny.
5.
syr polotvrdý 100 gramov
Pečieme vo vyhriatej rúre. Asi po 10 minútach posypeme syrom a zapekáme ďaľších 5 minút.
Dobrú chuť!