Syrovo-šunkové cestoviny Bucatini
Krémové cestoviny s jemnou syrovou omáčkou a šunkovými prúžkami.
recept,fotorecept,šunka bravčová,syr Ementál,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | ||
cestoviny - Bucatini | 200 | gramov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1.5 | decilitra | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
syr Ementál | 60 | gramov | |
šunka bravčová | 150 | gramov |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 80 gramov • cesnak 1 s
Jednu menšiu cibuľku nakrájame na jemno a osmažíme na olivovom oleji so strúčikom cesnaku.



4.
mlieko polotučné 1,5% 1.5 decilitra
Zriedime celú zmes mliekom na krémovú konzistenciu. Po naservírovaní omáčke klesne teplota a ešte trochu zhustne, takže nevadí ak sa vám bude počas varenia zdať trochu riedka.

5.
cestoviny - Bucatini 200 gramov
Bucatini si pripravíme podľa návodu. Hotové prepláchneme vodou a pridáme k zmesi na panvicu.

6.
Všetko spolu dobre premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!