Tuniakové cestoviny

Pripravte si vynikajúce cestoviny s konzervovaným tuniakom, sviežim citrónom a kaparmi v domácich podmienkach ako od profesionáneho kuchára niekde v srdci Talianska. Kvalitné suroviny pomôžu dosiahnúť dokonalý výsledok.
recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fusilli (špirály) | 240 872 | gramov kcal | |
citrónová kôra | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
citrónová šťava | 3 ?? | polievkové lyžice kcal | |
kapary | 2 30 | čajové lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 3 396 | polievkové lyžice kcal | |
tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave | 100 100 | gramov kcal |
Recept
1.
cestoviny - Fusilli (špirály) 240 gramov
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2.
olej olivový 3 polievkové lyžice • tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave 100 gramov
Na miernom plameni začneme restovať konzervovaného tuniaka na olivovom oleji. Snažíme sa vareškou rozdeliť mäso na malé kúsky.

3.
citrónová kôra 1 čajová lyžička • citrónová šťava 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • kapary 2 čajové lyžičky
Zmes dochutíme korením, citrónovou kôrou, šťavou a pridáme kapary.

4.
Pridáme trochu vody z hrnca v ktorom sa varili cestoviny a dobre premiešame.

5.
Do tuniakovej zmesi jemne ale dôkladne primiešame takmer uvarené cestoviny a chvíľu spoločne dovaríme.

Dobrú chuť!