Tuniakové cestoviny
Pripravte si vynikajúce cestoviny s konzervovaným tuniakom, sviežim citrónom a kaparmi v domácich podmienkach ako od profesionáneho kuchára niekde v srdci Talianska. Kvalitné suroviny pomôžu dosiahnúť dokonalý výsledok.
recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fusilli (špirály) | 240 | gramov | |
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
citrónová šťava | 3 | polievkové lyžice | |
kapary | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave | 100 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Fusilli (špirály) 240 gramov
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.
2.
olej olivový 3 polievkové lyžice • tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave 100 gramov
Na miernom plameni začneme restovať konzervovaného tuniaka na olivovom oleji. Snažíme sa vareškou rozdeliť mäso na malé kúsky.
3.
citrónová kôra 1 čajová lyžička • citrónová šťava 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • kapary 2 čajové lyžičky
Zmes dochutíme korením, citrónovou kôrou, šťavou a pridáme kapary.
4.
Pridáme trochu vody z hrnca v ktorom sa varili cestoviny a dobre premiešame.
5.
Do tuniakovej zmesi jemne ale dôkladne primiešame takmer uvarené cestoviny a chvíľu spoločne dovaríme.
Dobrú chuť!