RECEPTY

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.

recept,fotorecept,cestoviny - Špagety celozrnné,paradajky,bazalka,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka

10

??

lístkov

kcal

cesnak

2

11

strúčiky

kcal

cestoviny - Špagety celozrnné

160

552

gramov

kcal

chilli vločky

1

??

štipka

kcal

kapary

1

15

čajová lyžička

kcal

korenie čierne mleté

1

??

štipka

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

paradajky

150

38

gramov

kcal

soľ

1.25

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

cestoviny - Špagety celozrnné 160 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cesnak 2 strúčiky

Do panvice dáme olej a jemne na ňom orestujeme dlaňou rozpučené strúčiky cesnaku.

Do panvice dáme olej a jemne na ňom orestujeme...

3. 

paradajky 150 gramov

Paradajky umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

Paradajky umyjeme a nakrájame na malé kúsky....

4. 

kapary 1 čajová lyžička

Paradajky pridáme do panvice spolu s kapary.

Paradajky pridáme do panvice spolu s kapary....

5. 

Spolu restujeme za občasného premiešania, kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavu.

Spolu restujeme za občasného premiešania, kým...

6. 

chilli vločky 1 štipka  korenie čierne mleté 1 štipka

Vyberieme cesnaky a ochutíme drobnými kúskami sušených chilli paprík, alebo aspoň čiernym korením.

Vyberieme cesnaky a ochutíme drobnými kúskami...

7. 

Pridáme na 90 % uvarené cestoviny s trochou vody v ktorej sa cestoviny varili. Poriadne spolu premiešame aby omáčka obalila povrch cestovín a dovarila sa "Al dente".

Pridáme na 90 % uvarené cestoviny s trochou vody...

8. 

bazalka 10 lístkov

Nakrájame si za hrsť čerstvých bazalkových lístkov.

Nakrájame si za hrsť čerstvých bazalkových...

9. 

soľ ¼ čajovej lyžičky

Vypneme ohrev a primiešame pripravenú bazalku. Podľa chuti osolíme.

Vypneme ohrev a primiešame pripravenú bazalku....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť