Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou
Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.
recept,fotorecept,cestoviny - Špagety celozrnné,paradajky,bazalka,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Kategórie
Cestoviny Bezlaktózové Talianska kuchyňa Sezónne recepty Sezóna - Paradajky Sezóna - Bazalka
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 10 | lístkov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Špagety celozrnné | 160 | gramov | |
chilli vločky | 1 | štipka | |
kapary | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | 1 | štipka | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky | 150 | gramov | |
soľ | 1.25 | čajovej lyžičky | |
voda | - |
Recept
1.
cestoviny - Špagety celozrnné 160 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 2 strúčiky
Do panvice dáme olej a jemne na ňom orestujeme dlaňou rozpučené strúčiky cesnaku.



5.
Spolu restujeme za občasného premiešania, kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavu.

6.
chilli vločky 1 štipka • korenie čierne mleté 1 štipka
Vyberieme cesnaky a ochutíme drobnými kúskami sušených chilli paprík, alebo aspoň čiernym korením.

7.
Pridáme na 90 % uvarené cestoviny s trochou vody v ktorej sa cestoviny varili. Poriadne spolu premiešame aby omáčka obalila povrch cestovín a dovarila sa "Al dente".



Dobrú chuť!