Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou
![Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002052/img_sk_4x3/spagety-s-cerstvymi-paradajkami-a-bazalkou_00180.jpg)
Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.
recept,fotorecept,cestoviny - Špagety celozrnné,paradajky,bazalka,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Kategórie
Cestoviny Bezlaktózové Talianska kuchyňa Sezónne recepty Sezóna - Paradajky Sezóna - Bazalka
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 10 | lístkov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Špagety celozrnné | 160 | gramov | |
chilli vločky | 1 | štipka | |
kapary | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | 1 | štipka | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky | 150 | gramov | |
soľ | 1.25 | čajovej lyžičky | |
voda | - |
Recept
1.
cestoviny - Špagety celozrnné 160 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 2 strúčiky
Do panvice dáme olej a jemne na ňom orestujeme dlaňou rozpučené strúčiky cesnaku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9462.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9463.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9464.jpg)
5.
Spolu restujeme za občasného premiešania, kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9465.jpg)
6.
chilli vločky 1 štipka • korenie čierne mleté 1 štipka
Vyberieme cesnaky a ochutíme drobnými kúskami sušených chilli paprík, alebo aspoň čiernym korením.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9466.jpg)
7.
Pridáme na 90 % uvarené cestoviny s trochou vody v ktorej sa cestoviny varili. Poriadne spolu premiešame aby omáčka obalila povrch cestovín a dovarila sa "Al dente".
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9469.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9468.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002052/small/IMG_9470.jpg)
Dobrú chuť!