Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.
recept,Cestoviny,Bezlaktózové
Cestoviny
Kuchtil
Počet porcií
6
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
tarhoňa | 400 | gramov | |
voda | - |
1.
tarhoňa 400 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Tarhoňu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať. V primerane veľkom hrnci si zohrejeme olej a vsypeme do neho pripravenú tarhoňu, ktorú za stáleho miešania na oleji opekáme. Guľky tarhone sa opekajú nerovnomerne, vznikne viac farebných odtieňov od bledej až k tmavšej hnedej.
Dobrú chuť!