Tarhoňa
![Tarhoňa](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000055/img_sk_4x3/tarhona_00180.jpg)
Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.
recept,fotorecept,tarhoňa,Cestoviny,Bezlaktózové
Cestoviny
Recept
1.
tarhoňa 400 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Tarhoňu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať. V primerane veľkom hrnci si zohrejeme olej a vsypeme do neho pripravenú tarhoňu, ktorú za stáleho miešania na oleji opekáme. Guľky tarhone sa opekajú nerovnomerne, vznikne viac farebných odtieňov od bledej až k tmavšej hnedej.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000055/small/ingrediencie.jpg)
Dobrú chuť!