svetvomne.sk

Tarhoňa

Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Soľ
Tarhoňa400gramov
Voda

1. 

tarhoňa 400 g  olej slnečnicový 3 PL

Tarhoňu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať. V primerane veľkom hrnci si zohrejeme olej a vsypeme do neho pripravenú tarhoňu, ktorú za stáleho miešania na oleji opekáme. Guľky tarhone sa opekajú nerovnomerne, vznikne viac farebných odtieňov od bledej až k tmavšej hnedej.

2. 

soľ  voda

Opečenú tarhoňu osolíme a zalejeme cca 1,5 cm nad povrch vriacou vodou. Varíme do vstrebania vody, zakryté v hrnci pod pokrievkou. Počas varenia párkrát premiešame, aby nám tarhoňa neprihorela. Po vstrebaní vody tarhoňu odstavíme zo sporáka a necháme ju v zakrytom hrnci ešte dopariť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť