svetvomne.sk

Kurací perkelt

     

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
jogurt biely 3,5% tuku200gramov
kuracie prsia750gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká50gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ1čajová lyžička
voda250mililitrov

1. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a do sklovita opečieme na oleji.

2. 

kuracie prsia 750 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Mäso pridáme k cibuli a necháme ho zatiahnuť. Osolíme.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 250 mililitrov

Pridáme papriku, rýchlo premiešame a hneď zalejeme vodou. Pod pokrievkou varíme 30 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov  múka hladká 50 gramov

Mlieko zmiešame s jogurtom a múkou, prilejeme k mäsu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť