Kuracie na cukete so smotanou
Podávame s cestovinami.
recept,fotorecept,kuracie prsia,cuketa,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 | kus | |
cuketa | 600 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
kuracie prsia | 600 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 1.5 | polievkovej lyžice | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 1 | deciliter |
Recept
1. Smažíme cibuľu a pridávame mäso
cibuľa 1 kus • olej olivový 2 polievkové lyžice • kuracie prsia 600 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 1 deciliter
Cibuľu nadrobno nakrájame a osmažíme ju na oleji. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame a pridáme k cibuli. Po zatiahnutí mäsa prisypeme soľ, papriku a prilejeme vodu. Privedieme do varu a dusíme pod pokrievkou 10 minút.
2. Pridáme cuketu
cuketa 600 gramov
Cuketu ošúpeme a pokrájame na menšie kocky. Pridáme k mäsu a ďalej dusíme pod pokrievkou 20 minút. Zmes je hustá, ale ju už nepodlievame vodou, cuketa si vodu počas dusenia v dostatočnom množstve pustí.
3.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • múka hladká 1.5 polievkovej lyžice • smotana sladká na varenie 250 mililitrov • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky
V mlieku rozmiešame múku a prilejeme k mäsu s cuketou. Miešame do jemného zahustenia omáčky a prilejeme smotanu. Necháme prejsť varom a nakoniec prisypeme majorán.
Dobrú chuť!