Kuracie prsia v cuketovom cestíčku
Obed, ktorý zachutí všetkým, za ktorý vás všetci pochvália. Podávame so zemiakovým pyré a so zeleninovou oblohou.
recept,fotorecept,cuketa,kuracie prsia,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej fritovací | - | ||
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cukety a kuracích rezňov
cuketa 500 gramov • kuracie prsia 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Cuketu očistíme, podľa potreby odstránime z jej stredu jadierka. Nastrúhame ju na hrubšie slížiky. Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na rezne. Jemne posolíme.
2. Príprava cuketového cestíčka
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • múka hladká 200 gramov
Do misy vlejeme mlieko, pridáme vajcia, nastrúhanú cuketu, soľ, korenie a hladkú múku. Dobre rozmiešame a prípadne podľa potreby pridáme ďalšiu hladkú múku, aby nám vzniklo primerane husté cestíčko.
3. Vyprážanie
Kuracie rezne ponoríme do cestíčka, rýchlo vytiahneme a hneď vložíme do vopred rozohriateho oleja. Vyprážame pod pokrievkou 15 minút z jednej strany.
4.
Odokryjeme, rezne otočíme a vyprážame 15 minút na druhej strane už bez pokrievky.
Dobrú chuť!