Kuracie prsia v cuketovom cestíčku

Obed, ktorý zachutí všetkým, za ktorý vás všetci pochvália. Podávame so zemiakovým pyré a so zeleninovou oblohou.
recept,fotorecept,cuketa,kuracie prsia,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 500 90 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracie prsia | 500 550 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
soľ | 2.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava cukety a kuracích rezňov
cuketa 500 gramov • kuracie prsia 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Cuketu očistíme, podľa potreby odstránime z jej stredu jadierka. Nastrúhame ju na hrubšie slížiky. Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na rezne. Jemne posolíme.
2. Príprava cuketového cestíčka
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • múka hladká 200 gramov
Do misy vlejeme mlieko, pridáme vajcia, nastrúhanú cuketu, soľ, korenie a hladkú múku. Dobre rozmiešame a prípadne podľa potreby pridáme ďalšiu hladkú múku, aby nám vzniklo primerane husté cestíčko.

3. Vyprážanie
Kuracie rezne ponoríme do cestíčka, rýchlo vytiahneme a hneď vložíme do vopred rozohriateho oleja. Vyprážame pod pokrievkou 15 minút z jednej strany.

4.
Odokryjeme, rezne otočíme a vyprážame 15 minút na druhej strane už bez pokrievky.

Dobrú chuť!