svetvomne.sk

Domáce tortilly plnené špenátovo kuracou plnkou

    

Jednoduchý a pritom chutný recept na pšeničné placky s kuracím mäsom a dresingom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak-
cibuľa140gramov
jogurt biely100mililitrov
kuracie prsia350gramov
múka polohrubá250gramov
olej olivový6polievkových lyžíc
soľ2čajové lyžičky
voda120mililitrov
špenát čerstvý listový750gramov

1. Cesto na tortilly

múka polohrubá 250 gramov  olej olivový 5 polievkových lyžíc  voda 120 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky

Domáce tortilly pripravíme zmiešaním múky, horúcej vody, oleja a soli. Vypracujeme cesto ktoré necháme 10 minút odpočinúť. Cesto rozdelíme na menšie časti z ktorých vyvaľkáme placky.

Cesto na tortilly

2. Placky opečieme

Placky opečieme z oboch strán na suchej rozpálenej panvici.

Placky opečieme

3. Kuracie mäso restujeme

kuracie prsia 350 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  cibuľa 140 gramov

V panvičke na oleji restujeme na kúsky nakrájané kuracie mäso (mäso môžeme pred restovaním naložiť do ľubovoľnej marinády) s cibuľkou.

Kuracie mäso restujeme

4. Pridáme špenát

špenát čerstvý listový 750 gramov

Keď sa mäso zatiahne, pridáme listy čerstvého špenátu, 5 minút podusíme.

Pridáme špenát

5. 

jogurt biely 100 mililitrov  cesnak

Z panvice odstránime prebytočnú vodu ktorú špenát pustil, zmesou naplníme tortillu, polejeme jogurtovým dresingom. Placku rukami zatočíme do tvaru valca.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť