svetvomne.sk

Domáce tortilly plnené špenátovo kuracou plnkou

     

Jednoduchý a pritom chutný recept na pšeničné placky s kuracím mäsom a dresingom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak
Cibuľa140gramov
Jogurt biely100mililitrov
Kuracie prsia350gramov
Múka polohrubá250gramov
Olej olivový6polievkových lyžíc
Soľ2čajové lyžičky
Voda120mililitrov
Špenát čerstvý listový750gramov

1. Cesto na tortilly

múka polohrubá 250 g  olej olivový 5 PL  voda 120 ml  soľ 2 ČL

Domáce tortilly pripravíme zmiešaním múky, horúcej vody, oleja a soli. Vypracujeme cesto ktoré necháme 10 minút odpočinúť. Cesto rozdelíme na menšie časti z ktorých vyvaľkáme placky.

Cesto na tortilly

2. Placky opečieme

Placky opečieme z oboch strán na suchej rozpálenej panvici.

Placky opečieme

3. Kuracie mäso restujeme

kuracie prsia 350 g  olej olivový 1 PL  cibuľa 140 g

V panvičke na oleji restujeme na kúsky nakrájané kuracie mäso (mäso môžeme pred restovaním naložiť do ľubovoľnej marinády) s cibuľkou.

Kuracie mäso restujeme

4. Pridáme špenát

špenát čerstvý listový 750 g

Keď sa mäso zatiahne, pridáme listy čerstvého špenátu, 5 minút podusíme.

Pridáme špenát

5. 

jogurt biely 100 ml  cesnak

Z panvice odstránime prebytočnú vodu ktorú špenát pustil, zmesou naplníme tortillu, polejeme jogurtovým dresingom. Placku rukami zatočíme do tvaru valca.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť