RECEPTY

Maďarský guláš

Maďarský guláš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

recept,fotorecept,cibuľa,paradajky,paprika,hovädzie predné,Hovädzie mäso,Maďarská kuchyňa

Hovädzie mäso

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Halušky recept-
cibuľa500gramov
hovädzie predné1kilogram
masť bravčová2polievkové lyžice
paprika2kusy
paprika mletá štipľavá½čajovej lyžičky
paprika červená mletá1.5polievkovej lyžice
papriková pasta - pikantná½čajovej lyžičky
paradajky4kusy
soľ1polievková lyžica
voda400mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 500 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame....

2. 

masť bravčová 2 polievkové lyžice

V hrnci rozpustíme masť.

V hrnci rozpustíme masť....

3. 

Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod pokrievkou, za častého premiešavania, do hneda. Cibuľa musí skaramelizovať.

Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod...

4. 

hovädzie predné 1 kilogram

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky....

5. 

paradajky 4 kusy

Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé, zalejeme ich horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme a pokrájame. Vhodnejšie sú na guláš sterilizované paradajky, ktoré majú sýtejšiu farbu lebo sú zavárané v plnej zrelosti.

Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé,...

6. 

paprika 2 kusy

Očistíme, umyjeme a pokrájame papriku.

Očistíme, umyjeme a pokrájame papriku....

7. 

Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10 minút varíme, kým vznikne paradajková kaša.

Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10...

8. 

paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice  paprika mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky  papriková pasta - pikantná ½ čajovej lyžičky

Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú pastu. Premiešame...

Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú...

9. 

...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa mäso zatiahne.

...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa...

10. 

voda 200 mililitrov  soľ 1 polievková lyžica

Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda musí byť zarovno mäsa. Zakryjeme a za občasného premiešavania varíme 45 minút.

Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda...

11. 

voda 200 mililitrov

Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a podľa potreby vodu postupne dolievame (spolu dolejeme ešte asi 200 ml vody). Varíme ďalej do zmäknutia mäsa - asi ďalších 45 minút.

Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a...

12. 

Halušky recept

Podľa uvedeného receptu si pripravíme halušky.

Podľa uvedeného receptu si pripravíme halušky....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť