Maďarský guláš
![Maďarský guláš](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001852/img_sk_4x3/madarsky-gulas_00180.jpg)
Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.
recept,fotorecept,cibuľa,paradajky,paprika,hovädzie predné,Hovädzie mäso,Maďarská kuchyňa
Hovädzie mäso
Maďarská kuchyňa
Kategórie
Hovädzie mäso › Maďarská kuchyňa › Sezóna - Paprika › Sezóna - Paradajky › Sezóna - Cibuľa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Halušky recept | - | ||
cibuľa | 500 | gramov | |
hovädzie predné | 1 | kilogram | |
masť bravčová | 2 | polievkové lyžice | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika mletá štipľavá | ½ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá | 1.5 | polievkovej lyžice | |
papriková pasta - pikantná | ½ | čajovej lyžičky | |
paradajky | 4 | kusy | |
soľ | 1 | polievková lyžica | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
![Cibuľu ošúpeme a nakrájame....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9700.jpg?mtime=1728739185)
![V hrnci rozpustíme masť....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9686.jpg?mtime=1728739177)
3.
Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod pokrievkou, za častého premiešavania, do hneda. Cibuľa musí skaramelizovať.
![Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9713.jpg?mtime=1728739194)
![Mäso umyjeme a pokrájame na kocky....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9694.jpg?mtime=1728739184)
5.
paradajky 4 kusy
Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé, zalejeme ich horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme a pokrájame. Vhodnejšie sú na guláš sterilizované paradajky, ktoré majú sýtejšiu farbu lebo sú zavárané v plnej zrelosti.
![Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé,...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9690.jpg?mtime=1728739178)
![Očistíme, umyjeme a pokrájame papriku....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9698.jpg?mtime=1728739185)
7.
Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10 minút varíme, kým vznikne paradajková kaša.
![Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9718.jpg?mtime=1728739194)
8.
paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice • paprika mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky • papriková pasta - pikantná ½ čajovej lyžičky
Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú pastu. Premiešame...
![Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9723.jpg?mtime=1728739195)
9.
...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa mäso zatiahne.
![...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9726.jpg?mtime=1728739202)
10.
voda 200 mililitrov • soľ 1 polievková lyžica
Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda musí byť zarovno mäsa. Zakryjeme a za občasného premiešavania varíme 45 minút.
![Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9736.jpg?mtime=1728739203)
11.
voda 200 mililitrov
Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a podľa potreby vodu postupne dolievame (spolu dolejeme ešte asi 200 ml vody). Varíme ďalej do zmäknutia mäsa - asi ďalších 45 minút.
![Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9741.jpg?mtime=1728739204)
Dobrú chuť!