Maďarský guláš
![Maďarský guláš](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001852/img_sk_4x3/madarsky-gulas_00180.jpg)
Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.
recept,fotorecept,cibuľa,paradajky,paprika,hovädzie predné,Hovädzie mäso,Maďarská kuchyňa,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Maďarská kuchyňa
Kategórie
Hovädzie mäso Maďarská kuchyňa Sezónne recepty Sezóna - Paradajky Sezóna - Paprika Sezóna - Cibuľa
Ingrediencie
Ingrediencie
Halušky recept | - | ||
cibuľa | 500 | gramov | |
hovädzie predné | 1 | kilogram | |
masť bravčová | 2 | polievkové lyžice | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika mletá štipľavá | ½ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá | 1.5 | polievkovej lyžice | |
papriková pasta - pikantná | ½ | čajovej lyžičky | |
paradajky | 4 | kusy | |
soľ | 1 | polievková lyžica | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9700.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9686.jpg)
3.
Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod pokrievkou, za častého premiešavania, do hneda. Cibuľa musí skaramelizovať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9713.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9694.jpg)
5.
paradajky 4 kusy
Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé, zalejeme ich horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme a pokrájame. Vhodnejšie sú na guláš sterilizované paradajky, ktoré majú sýtejšiu farbu lebo sú zavárané v plnej zrelosti.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9690.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9698.jpg)
7.
Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10 minút varíme, kým vznikne paradajková kaša.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9718.jpg)
8.
paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice • paprika mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky • papriková pasta - pikantná ½ čajovej lyžičky
Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú pastu. Premiešame...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9723.jpg)
9.
...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa mäso zatiahne.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9726.jpg)
10.
voda 200 mililitrov • soľ 1 polievková lyžica
Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda musí byť zarovno mäsa. Zakryjeme a za občasného premiešavania varíme 45 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9736.jpg)
11.
voda 200 mililitrov
Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a podľa potreby vodu postupne dolievame (spolu dolejeme ešte asi 200 ml vody). Varíme ďalej do zmäknutia mäsa - asi ďalších 45 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001852/small/IMG_9741.jpg)
Dobrú chuť!