svetvomne.sk

Maďarský guláš

     

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Halušky
Cibuľa500gramov
Hovädzie predné1kilogram
Masť bravčová2polievkové lyžice
Paprika2kusy
Paprika mletá štipľavá½čajovej lyžičky
Paprika červená mletá1.5polivkovej lyžice
Papriková pasta - pikantná½čajovej lyžičky
Paradajky4kusy
Soľ1polievková lyžica
Voda400mililitrov

1. 

cibuľa 500 g

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

2. 

masť bravčová 2 PL

V hrnci rozpustíme masť.

3. 

Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod pokrievkou, za častého premiešavania, do hneda. Cibuľa musí skaramelizovať.

4. 

hovädzie predné 1 kg

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

5. 

paradajky 4 ks

Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé, zalejeme ich horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme a pokrájame. Vhodnejšie sú na guláš sterilizované paradajky, ktoré majú sýtejšiu farbu lebo sú zavárané v plnej zrelosti.

6. 

paprika 2 ks

Očistíme, umyjeme a pokrájame papriku.

7. 

Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10 minút varíme, kým vznikne paradajková kaša.

8. 

paprika červená mletá 1.5 PL  paprika mletá štipľavá ½ ČL  papriková pasta - pikantná ½ ČL

Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú pastu. Premiešame...

9. 

...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa mäso zatiahne.

10. 

voda 200 ml  soľ 1 PL

Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda musí byť zarovno mäsa. Zakryjeme a za občasného premiešavania varíme 45 minút.

11. 

voda 200 ml

Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a podľa potreby vodu postupne dolievame (spolu dolejeme ešte asi 200 ml vody). Varíme ďalej do zmäknutia mäsa - asi ďalších 45 minút.

12. 

Halušky recept

Podľa uvedeného receptu si pripravíme halušky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť