svetvomne.sk

Cuketový prívarok s tofu

     

Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný prívarok s kôprom a smotanou. Na vrch si môžete dať vajíčko, alebo tofu.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list1kus
Cuketa1.2kilogramu
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Kôpor2polievkové lyžice
Múka hladká1polievková lyžica
Ocot1polievková lyžica
Olej repkový3polievkové lyžice
Semienka sezamové1čajová lyžička
Smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Tofu biele200gramov
Ustricová omáčka1polievková lyžica
Vajce slepačie1kus
Voda200mililitrov

1. 

olej repkový 3 PL  cuketa 1.2 kg  voda 200 ml  kôpor 2 PL  bobkový list 1 ks  korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ ½ ČL

Cuketu nastrúhame najemno a opražíme na oleji. Zalejeme trochou vody, dochutíme nasekaným kôprom, koreninami a necháme pomaly variť do mäkka.

2. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml  vajce slepačie 1 ks  múka hladká 1 PL  cukor kryštálový 1 PL  ocot 1 PL

Smotanu, vajíčko a múku spojíme šľahaním metličkou. Postupne ju vmiešame do prívarku. Chvíľu povaríme a podľa chuti pridáme cukor a ocot.

3. 

tofu biele 200 g  ustricová omáčka 1 PL  semienka sezamové 1 ČL

Tofu nakrájame na kúsky a mierne pražíme na oleji z oboch strán. Ochutíme ustricovou omáčkou a sezamom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť