Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi
Jemná hlivová omáčka, ktorú si zamilujete.
recept,fotorecept,hliva ustricová,cibuľa,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),smotana kyslá (14-18% tuku),Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Jemná plnená fašírka recept | - | ||
cibuľa | 150 | gramov | |
hliva ustricová | 700 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 40 | gramov | |
olej repkový | 30 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
...a nadrobno nasekáme pomocou kuchynského robota.
3.
cibuľa 150 gramov • olej repkový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
7.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
a papriku. Premiešame a pod pokrievkou varíme do zmäknutia zemiakov (asi 25 minút).
8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • múka hladká 40 gramov
Smotany zmiešame s múkou a zátrepkou zalejeme omáčku, prevaríme a môžeme podávať.
9. Návrh na servírovanie
Omáčku môžeme podávať s mäsovými fašírkami, alebo len jednoducho s klobásou a volským okom.
Dobrú chuť!