svetvomne.sk

Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi

    

Jemná hlivová omáčka, ktorú si zamilujete.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Jemná plnená fašírka recept-
cibuľa150gramov
hliva ustricová700gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká40gramov
olej repkový30mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
voda500mililitrov
zemiaky500gramov

1. 

hliva ustricová 700 gramov

Hlivu umyjeme, nakrájame...

2. 

...a nadrobno nasekáme pomocou kuchynského robota.

3. 

cibuľa 150 gramov  olej repkový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kúsky...

5. 

voda 500 mililitrov

...a pridáme k cibuli. Ľahko opečieme a zalejeme vodou.

6. 

korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Pridáme hlivu, rascu...

7. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

a papriku. Premiešame a pod pokrievkou varíme do zmäknutia zemiakov (asi 25 minút).

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka hladká 40 gramov

Smotany zmiešame s múkou a zátrepkou zalejeme omáčku, prevaríme a môžeme podávať.

9. Návrh na servírovanie

Jemná plnená fašírka recept

Omáčku môžeme podávať s mäsovými fašírkami, alebo len jednoducho s klobásou a volským okom.

Návrh na servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť