Kôprová smotanová polievka

Klasická polievka našej babičky.
recept,fotorecept,kôpor,zemiaky nové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zeleninové polievky,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 41 | čajové lyžičky kcal | |
kôpor | 20 8 | gramov kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 350 225 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 800 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky nové | 600 378 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky nové 600 gramov • voda 800 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2.
múka hladká 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 350 mililitrov
Múku rozmiešame v smotane a mlieku. Prilejeme k zemiakom a varíme do jemného zahustenia.


4.
cukor kryštálový 2 čajové lyžičky • ocot 1 polievková lyžica • soľ
...primiešame do polievky, odstavíme z ohňa, ľahko osladíme a ochutíme octom. Podľa potreby dosolíme.


Dobrú chuť!