Kôprová smotanová polievka
Klasická polievka našej babičky.
recept,fotorecept,kôpor,zemiaky nové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | čajové lyžičky | |
kôpor | 20 | gramov | |
maslo | 30 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 350 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 800 | mililitrov | |
zemiaky nové | 600 | gramov |
Recept
1.
zemiaky nové 600 gramov • voda 800 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
2.
múka hladká 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 350 mililitrov
Múku rozmiešame v smotane a mlieku. Prilejeme k zemiakom a varíme do jemného zahustenia.
4.
cukor kryštálový 2 čajové lyžičky • ocot 1 polievková lyžica • soľ
...primiešame do polievky, odstavíme z ohňa, ľahko osladíme a ochutíme octom. Podľa potreby dosolíme.
Dobrú chuť!