RECEPTY

Nutelový cheesecake

Nutelový cheesecake

Vo svete stále populárnejší cheesecake s pridaním čokoládovo orieškového krému.

recept,fotorecept,mascarpone,krém orieškovo-kakaový,krém orieškovo-kakaový,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový70gramov
cukor vanilkový1balíček
kakao - prášok1polievková lyžica
krém orieškovo-kakaový275gramov
mascarpone250gramov
maslo90gramov
maslo1polievková lyžica
puding vanilkový - prášok1polievková lyžica
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
sušienky maslové150gramov
tvaroh mäkký250gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

sušienky maslové 150 gramov

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou valčeka na cesto.

2. 

maslo 90 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Pridáme maslo a kakao. Všetko spolu zmiesime.

3. 

Sušienkovú hmotu vtláčame do okrúhlej formy, aj na boky formy.

4. Príprava náplne

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 70 gramov

Najprv vymiešame vajcia s cukrom.

5. 

tvaroh mäkký 250 gramov  mascarpone 250 gramov  puding vanilkový - prášok 1 polievková lyžica  cukor vanilkový 1 balíček  krém orieškovo-kakaový 175 gramov

Pridáme tvaroh, mascarpone a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkový cukor a do druhej časti pridáme Nutelu.

6. 

Na cesto vylejeme najprv bielu vanilkovú časť tvarohového krému a potom nutelovú časť. Povrch zahladíme.

7. 

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 40 minút. Necháme pomaly chladnúť.

8. Príprava polevy

krém orieškovo-kakaový 100 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  maslo 1 polievková lyžica

Zohrejeme Nutelu s maslom a so smotanou, premiešame.

9. 

Takto pripravenou polevovou hotový koláč polejeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies