svetvomne.sk

Krémový čerešňový zákusok

    

Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný zákusok s chrumkavou kôrkou, čerešňami, smotanou a mascarpone.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrónová kôra½čajovej lyžičky
cukor kryštálový3polievkové lyžice
mascarpone250gramov
maslo50gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)500mililitrov
vajce slepačie2kusy
čerešne600gramov
škorica mletá1čajová lyžička
škrob zemiakový3čajové lyžičky
štrúdľové cesto - ručne ťahané85gramov

1. 

čerešne 600 gramov

Čerešne si prepolíme a vykôstkujeme.

2. 

cukor kryštálový 1 polievková lyžica  škorica mletá 1 čajová lyžička  škrob zemiakový 1 čajová lyžička

Primiešame uvedené ingrediencie.

3. 

mascarpone 250 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  škrob zemiakový 2 čajové lyžičky  citrónová kôra ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 2 kusy

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

4. 

štrúdľové cesto - ručne ťahané 85 gramov  maslo 15 gramov

Cesto rozprestrieme na menší maslom vymastený pekáč. Okraje môžu výrazne prečnievať.

5. 

Na cesto vylejeme rovnomerne krém.

6. 

Vrch pokryjeme zmesou s čerešňami.

7. 

maslo 35 gramov

Prečnievajúce okraje potrieme popusteným maslom a prekryjeme nimi čerešňovú vrstvu.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

9. 

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť