svetvomne.sk

Krémový čerešňový zákusok

     

Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný zákusok s chrumkavou kôrkou, čerešňami, smotanou a mascarpone.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Citrónová kôra½čajovej lyžičky
Cukor kryštálový3polievkové lyžice
Mascarpone250mililitrov
Maslo50gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)500mililitrov
Vajce slepačie2kusy
Čerešne600gramov
Škorica mletá1čajová lyžička
Škrob zemiakový3čajové lyžičky
Štrúdľové cesto - ručne ťahané85gramov

1. 

čerešne 600 g

Čerešne si prepolíme a vykôstkujeme.

2. 

cukor kryštálový 1 PL  škorica mletá 1 ČL  škrob zemiakový 1 ČL

Primiešame uvedené ingrediencie.

3. 

mascarpone 250 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 ml  cukor kryštálový 2 PL  škrob zemiakový 2 ČL  citrónová kôra ½ ČL  vajce slepačie 2 ks

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

4. 

štrúdľové cesto - ručne ťahané 85 g  maslo 15 g

Cesto rozprestrieme na menší maslom vymastený pekáč. Okraje môžu výrazne prečnievať.

5. 

Na cesto vylejeme rovnomerne krém.

6. 

Vrch pokryjeme zmesou s čerešňami.

7. 

maslo 35 g

Prečnievajúce okraje potrieme popusteným maslom a prekryjeme nimi čerešňovú vrstvu.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

9. 

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť