Mascarpone-tvarohový zákusok s čokoládou

Zákusok plný tých najobľúbenejších chutí. Samozrejme že nesmie chýbať šľahačka :)
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,mascarpone,čokoláda 70%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
Agar (prášok) | 4 14 | gramy kcal | |
cesto lístkové | 275 ?? | gramov kcal | |
cukor trstinový | 4 159 | polievkové lyžice kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vanilkový struk | 1 ?? | kus kcal | |
čokoláda 70% | 100 560 | gramov kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Do formy (oválnej cca 30x16cm) vložíme rozvaľkané lístkové cesto na papieri na pečenie. Popicháme ho vidličkou.

2.
vajce slepačie 2 kusy • cukor trstinový 3 polievkové lyžice • tvaroh jemný mäkký 250 gramov
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroh.



5.
Roztopenú čokoládu pridáme do tvarohovej zmesi. Premiešame. Vlejeme do formy s lístkovým cestom.

6.
Pečieme 50 min. pri teplote 180°C.

7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • cukor trstinový 1 polievková lyžica • vanilkový struk 1 kus • Agar (prášok) 4 gramy
V hrnci privedieme smotanu na šľahanie k varu, pridáme cukor, vanilku a agar a necháme sekundu prevrieť. Krém vylejeme do formy na pečenie. Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!