Tvarohový zákusok s ovocím
Výborný osviežujúci zákusok, vhodný na teplé letné dni. Servírujeme dobre schladený.
recept,fotorecept,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),tvaroh jemný mäkký,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 600 | gramov | |
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 500 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 60 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 500 | gramov |
Recept
1.
cesto lístkové 600 gramov
Lístkové cesto rozdelíme na jednu a dve tretiny. Väčšiu časť rozvaľkáme na plát väčší ako plech (32x42 cm).

2.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 500 gramov
Plát cesta vložíme do plechu tak, aby sme ním pokryli aj okraje plechu. Na cesto rovnomerne rozsypeme ovocie.

3.
mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov • tvaroh jemný mäkký 500 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov • puding vanilkový - prášok 60 gramov • cukor kryštálový 120 gramov
V mlieku rozmiešame tvaroh, vaječné žĺtka, pudingový prášok a cukor. Miešame dlhšie aby sa nám cukor rozpustil.

4.
Tvarohový nálev nalejeme na ovocie, vložíme do rozohriatej rúry a pri teplote 180-190°C pečieme cca 30 minút. Zmes primerane stuhne.

5.
Zvyšnú tretinu cesta rozvaľkáme a povykrajujeme drobné tvary.

6.
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 100 gramov
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme do neho cukor.

7.
Sneh z bielkov rozotrieme na zákusok, poukladáme vykrojené tvary.

8.
Vložíme späť do rúry a 20 minút pečieme ďalej. Zákusok necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky.

Dobrú chuť!