svetvomne.sk

Tvarohovo-višňové rezy

Obľúbené Bolero rezy so sladučkým parížskym krémom, plné višní a tvarohu.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 80 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

vaječný bielok 4 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

voda 4 PL  olej slnečnicový 4 PL  múka polohrubá 40 g  múka hladká 40 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

K žĺtkom vmiešame uvedené ingrediencie.

4. 

Pridáme sneh z bielkov...

5. 

kakao - prášok 1 PL

...a kakao. Zľahka zamiešame.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do formy (25x25 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

8. 

višňový kompót 680 g  cukor kryštálový 50 g

Kompótované višne odkôstkujeme (350g) a spolu s časťou kompótovej šťavy (200ml) ich vložíme do hrnca. Prisypeme cukor a uvedieme do varu.

9. 

škrob kukuričný 70 g

Vo zvyšku šťavy rozmiešame kukuričný škrob a prilejeme k višniam. Varíme do zhustnutia.

10. 

Vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

11. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  cukor práškový 40 g  cukor vanilkový 20 g

Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

12. 

Tvaroh natrieme na korpus.

13. 

Na tvaroh natrieme pripravené višne a zákusok vložíme na polhodinu do chladničky.

14. 

Parížsky krém s čokoládou recept

Podľa uvedeného receptu si pripravíme krém. Na zákusok stačí krém z polovičnej dávky ingrediencií uvedených v recepte.

15. 

Krém natrieme na višne, uhladíme...

16. 

čokoláda 85%

...a posypeme strúhanou čokoládou.

17. 

Necháme stuhnúť v chlade a pokrájame na porcie. Zákusok sa lepšie krája dobre stuhnutý, avšak pred samotnou konzumáciou rezov je dobré, aby aspoň 20 minút postáli mimo chladu - krém je vtedy chutnejší.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť