RECEPTY

Ľadové broskyňové rezy

Ľadové broskyňové rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Lahodný zákusok bez múky, vhodný na maškrtenie v horúci letný deň. Podávame dobre schladený.

recept,fotorecept,čokoláda biela,tvaroh jemný mäkký,broskyne kompótované,Agar (prášok),Zákusky,Bezlepkové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)4gramy
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb)20gramov
broskyne kompótované800gramov
cukor kryštálový60gramov
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%600mililitrov
olej slnečnicový-
puding vanilkový - prášok74gramov
tvaroh jemný mäkký200gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda200mililitrov
čokoláda biela200gramov

 

Recept

1. 

čokoláda biela 200 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli....

2. 

tvaroh jemný mäkký 200 gramov

Tvaroh rozmiešame v miske.

Tvaroh rozmiešame v miske....

3. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

Vlažnú čokoládu zmiešame s tvarohom.

Vlažnú čokoládu zmiešame s tvarohom....

5. 

vaječný žĺtok 5 kusov

Primiešame vaječné žĺtky...

Primiešame vaječné žĺtky......

6. 

...a sneh z bielkov.

...a sneh z bielkov....

7. 

olej slnečnicový

Dno tortovej formy (26 cm) vyložíme papierom na pečenie a formu aj s papierom potrieme olejom.

Dno tortovej formy (26 cm) vyložíme papierom na...

8. 

Vlejeme cesto.

Vlejeme cesto....

9. 

Rúru predhrejeme na 160° a na spodok vložíme veľký plech s vodou. Na mriežku nad plech vložíme formu s cestom a pečieme 30 minút pri teplote 160-170°. Rúru vypneme a necháme 15 minút v zatvorenej rúre dopekať. Upečený korpus je kompaktný a jemne ružovo sfarbený.

Rúru predhrejeme na 160° a na spodok vložíme...

10. 

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  cukor kryštálový 60 gramov

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

Mlieko s cukrom privedieme do varu....

11. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 20 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s karobom,...

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s...

12. 

...prilejeme do mlieka a uvaríme hustý puding.

...prilejeme do mlieka a uvaríme hustý puding....

13. 

maslo 100 gramov

Do pudingu primiešame maslo a krém natrieme na upečený korpus.

Do pudingu primiešame maslo a krém natrieme na...

14. 

broskyne kompótované 800 gramov  voda 200 mililitrov  Agar (prášok) 4 gramy

Na korpus poukladáme na mesiačiky nakrájané kompótované alebo čerstvé broskyne(400 g). Necháme vychladnúť. Kompótovú šťavu zmiešame s vodou, rozmiešame v nej agar želatinu, privedieme do varu, odstavíme a chladíme vo vodnom kúpeli do začínajúceho hustnutia. Tekutiny na agar musíme mať spolu asi 500 ml. Pokiaľ použijeme pri príprave čerstvé broskyne, rozmiešame agar len vo vode (asi 500 ml) s cukrom podľa chuti a trochou citrónovej šťavy.

Na korpus poukladáme na mesiačiky nakrájané...

15. 

Agar želatinu nalejeme na broskyne a vložíme stuhnúť do chladničky.

Agar želatinu nalejeme na broskyne a vložíme...

16. 

Servírujeme.

Servírujeme....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť