Baklažánové a cuketové rolky
Osviežujúce slané zapekané zeleninové rolky.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,syr Feta,baklažán,cuketa,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 2 | kusy | |
cuketa | 2 | kusy | |
kapary | - | ||
paradajky sušené | - | ||
syr Feta | 200 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
baklažán 2 kusy
Baklažán čiastočne očistíme, pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Každý plát osolíme, baklažán sa po 15. minutách vypotí. Pláty baklažánov opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme.
3. Plnka
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • syr Feta 200 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy
V miske zmiešame tvaroh, rozmrvený syr a žĺtka.
4.
Plnku rovnomerne rozdelíme na plátky baklažánov a cukiet. Na baklažánové plátky pridáme na plnku sušené paradajky a podľa chuti kapary.
5.
Baklažány aj cukety stočíme do roliek a spojíme prepichnutím špáradlom. Povkladáme ich do malých zapekacích misiek.
6.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 -25 minút.
Dobrú chuť!