Šatôčky s medvedím cesnakom

Skvelé slané chuťovky s balkánskym syrom a medvedím cesnakom.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,syr Feta,Slané chuťovky,Chuťovky,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
15
Hmotnosť porcie
86 g
Energia porcie
248 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 500 1735 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Ementál | 100 384 | gramov kcal | |
syr Feta | 200 526 | gramov kcal |
Recept
1.
droždie čerstvé 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2.
múka hladká 500 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, olej a kvások. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.


4.
syr Ementál 100 gramov • syr Feta 200 gramov
K cesnaku pridáme nastrúhaný tvrdý syr a rozmrvený balkánsky syr.

5.
Cesto rozvaľkáme, nakrájame na väčšie štvorce. Do každého štvorca dáme polievkovú lyžicu plnky. Zatvoríme. Šatôčky poukladáme na plech s papierom na pečenie.

6.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!