svetvomne.sk

Marinovaný losos na studeno

    

Jednoduchý recept na marinovaný losos pre studenú kuchyňu.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
brandy1polievková lyžica
cukor kryštálový1polievková lyžica
cvikla - červená repa400gramov
kôpor2čajové lyžičky
losos filet400gramov
soľ2čajové lyžičky

1. 

losos filet 400 gramov

Filet z lososa vložíme do misky tak aby vzplnil celú plochu dna.

2. 

soľ 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  kôpor 2 čajové lyžičky

Filet posypeme hrubozrnnou soľou, kryštálovým cukrom a sušeným kôprom.

3. 

cvikla - červená repa 400 gramov  brandy 1 polievková lyžica

Červenú repu nastrúhame na jemno a v rovnomernej vrstve uložíme na filet. Pokvapkáme s brandy. Misku zatvoríme a odložíme do chladničky na 3-4 dni.

4. 

Filet opartne očistíme od marinády príborovým nožíkom, nakrájame na tenké plátky a podávame na kanapkách, jednohubkách, obložených chlebíkoch alebo ako sôčasť studenej misy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť