RECEPTY

Jablkové rezy s čokoládou

Jablkové rezy s čokoládou

Jemné jesenné rezy z obľúbených jabĺk.

recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový150gramov
jablká1200gramov
kypriaci prášok do pečiva5čajových lyžičiek
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový100mililitrov
puding vanilkový - prášok74gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda300mililitrov
čokoláda 70%10gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  olej slnečnicový 100 mililitrov  cukor práškový 150 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Žĺtka vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme olej a mlieko. Všetko spolu vymiešame.

2. 

múka polohrubá 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 5 čajových lyžičiek

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva. Mixérom premiešame.

3. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta.

4. 

Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 180°C 15 minút. Upečený korpus necháme vychladiť.

5. 

jablká 1200 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  voda 150 mililitrov

Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadrovníka a  nakrájame na menšie časti. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou, zasypeme cukrom a dusíme 10 minút. Hrniec odstavíme a ešte horúce jablká ponorným mixérom rozmixujeme.

6. 

voda 150 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Vo vode rozmiešame pudingové prášky.

7. 

Rozmiešaný puding pridáme k rozmixovaným jablkám a povaríme kým zmes zhustne.

8. 

Ešte teplú zmes nalejeme na upečený korpus, rozotrieme a necháme vychladiť.

9. 

čokoláda 70% 10 gramov  maslo 50 gramov

Nad parou rozpustíme čokoládu a maslo.

10. 

Čokoládu rovnomerne natrieme na vrch rezov a necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies