Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (jeseň) › Dezerty z jabĺk › Jablkové koláče › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
| cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
| cukor škoricový | 20 76 | gramov kcal | |
| jablká | 370 226 | gramov kcal | |
| kypriaci prášok do pečiva | 15 12 | gramov kcal | |
| maslo | 80 588 | gramov kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 100 48 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 150 521 | gramov kcal | |
| olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2.
soľ • múka hladká 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov
Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.

3.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.

4.
Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.


6.
Zalejeme druhou polovicou cesta.

7.
Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.

8.
maslo 80 gramov • cukor škoricový 20 gramov • vajce slepačie 1 kus
Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!























