svetvomne.sk

Francúzsky jablkový koláč

    

Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor práškový100gramov
cukor škoricový20gramov
jablká370gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká150gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ-
vajce slepačie3kusy

1. 

cukor práškový 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy

V mise do peny vyšľaháme cukor s vajíčkami.

2. 

soľ  múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.

3. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.

5. 

jablká 370 gramov

Na cesto poukladáme na tenšie plátky nakrájané jablká.

6. 

Zalejeme druhou polovicou cesta.

7. 

Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.

8. 

maslo 80 gramov  cukor škoricový 20 gramov  vajce slepačie 1 kus

Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na  upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť