Francúzsky jablkový koláč
Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor škoricový | 20 | gramov | |
jablká | 370 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
2.
soľ • múka hladká 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov
Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.
3.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.
4.
Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.
6.
Zalejeme druhou polovicou cesta.
7.
Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.
8.
maslo 80 gramov • cukor škoricový 20 gramov • vajce slepačie 1 kus
Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.
Dobrú chuť!