svetvomne.sk

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový100gramov
Jablká370gramov
Kypriaci prášok do pečiva15gramov
Maslo80gramov
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Múka hladká150gramov
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Soľ
Vajce slepačie3kusy
Škoricový cukor20gramov

1. 

cukor práškový 100 g  vajce slepačie 2 ks

V mise do peny vyšľaháme cukor s vajíčkami.

2. 

soľ  múka hladká 150 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.

3. 

olej slnečnicový 3 PL  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.

5. 

jablká 370 g

Na cesto poukladáme na tenšie plátky nakrájané jablká.

6. 

Zalejeme druhou polovicou cesta.

7. 

Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.

8. 

maslo 80 g  škoricový cukor 20 g  vajce slepačie 1 ks

Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na  upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť