Jablkový chlebíček
Výborný koláčik na dni všedné i sviatočné.
recept,fotorecept,jablká,čokoláda na varenie 55%,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
jablká | 300 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | čajové lyžičky | |
kandizované ovocie mix | 100 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | čajovej lyžičky | |
mandle lupienky | 0 | ||
maslo | - | ||
maslo | 15 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka polohrubá | - | ||
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 200 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čokoláda na varenie 55% | 100 | gramov |
Recept
2.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 200 gramov
Zasypeme ich krupicou, premiešame a necháme chvíľu postáť.
3.
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor kryštálový 100 gramov
Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom.
4.
mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • kakao - prášok 2 čajové lyžičky • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky
K žĺtkom prilejeme a vmiešame mlieko, pridáme jablká s krupicou, kakao a kypriaci prášok. Všetko dobre premiešame.
5.
vaječný bielok 3 kusy • maslo • mandle lupienky • múka polohrubá
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom, vysypeme mandľovými lupienkami a múkou.
6.
kandizované ovocie mix 100 gramov
Cesto nalejeme do formy, pridáme kandinzované ovocie ktoré pomocou vidličky jemne do cesta zapracujeme. Namiesto ovocia môžeme vmiešať do cesta hrozienka, alebo nasekané orechy. Prípadne kombináciu týchto ingrediencií.
7.
Chlebíček pečieme pri teplote 175°C 35 minút.
8. Na dni všedné...
Upečený chlebíček necháme vo forme vychladnúť a potom ho vyklopíme. Nakrájame a môžeme podávať.
9. Na dni sviatočné...
čokoláda na varenie 55% 100 gramov • maslo 15 gramov
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s kúskom masla.
10.
Pomocou štetca chlebíček natrieme.
Dobrú chuť!