Prepadávaný jablkový koláč
Koláčik jemný ako obláčik! Vyskúšajte a budete ho opakovane piecť a piecť a ...
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče Sezónne recepty Dezerty z jabĺk Sezóna - Jablká (jeseň) Sezóna - Jablká (zima) Jablkové koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 125 | gramov | |
jablká | 800 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 7 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 25 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
škorica mletá | - |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 7 gramov
Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.
2.
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor práškový 125 gramov • maslo 125 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 25 mililitrov
Vaječné žĺtka vyšľaháme spolu s cukrom a maslom. Pridáme mlieko a pripravenú múku. Všetko spolu prešľaháme.
4.
Do cesta jemne zapracujeme sneh z bielkov.
5.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto vylejeme do kruhovej formy vyloženej papierom na pečenie.
6.
jablká 800 gramov • škorica mletá
Jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky ktoré poukladáme na vrch cesta. Posypeme škoricou.
7.
Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!