RECEPTY

Prepadávaný jablkový koláč

Koláčik jemný ako obláčik! Vyskúšajte a budete ho opakovane piecť a piecť a ...

recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový125gramov
jablká800gramov
kypriaci prášok do pečiva7gramov
maslo125gramov
mlieko plnotučné 3,5%25mililitrov
múka hladká200gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
škorica mletá-

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

2. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 125 gramov  maslo 125 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 25 mililitrov

Vaječné žĺtka vyšľaháme spolu s cukrom a maslom. Pridáme mlieko a pripravenú múku. Všetko spolu prešľaháme.

3. 

vaječný bielok 3 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Do cesta jemne zapracujeme sneh z bielkov.

5. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto vylejeme do kruhovej formy vyloženej papierom na pečenie.

6. 

jablká 800 gramov  škorica mletá

Jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky ktoré poukladáme na vrch cesta. Posypeme škoricou.

7. 

Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť