svetvomne.sk

Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bujón hovädzí1kus
Cesnak4štipky
Chilli paprička sušená1kus
Chilli sladká omáčka2polievkové lyžice
Cibuľa1kus
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Mäso mleté500gramov
Oregano1čajová lyžička
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Paradajkový pretlak500gramov
Pažítka
Soľ1.5čajovej lyžičky
Strúhanka1polievková lyžica
Vajce slepačie1kus
Voda0.4litra
Škrob zemiakový2polievkové lyžice

1. 

mäso mleté 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  cesnak 4 štipky  strúhanka 1 PL  vajce slepačie 1 ks  pažítka

K mletému mäsu priáme soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak, vajce, strúhanku a nasekanú pažitku. Všetko spolu premiešame.TIP: Do zmesy môžme pridať, predvarenú ryžu podľa chuti.

2. 

Z mäsovej zmesi tvarujeme malé guľky.

3. 

Na panvicu dáme trošku oleja a guľky opekáme asi 10 minút. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.

4. 

cibuľa 1 ks  paradajkový pretlak 500 g  voda 0.4 l

Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a chvíľu opekáme, potom ju zalejeme rajčinovým pretlakom a vodou.

5. 

bujón hovädzí 1 ks

Guľky vložíme do omáčky, pridáme mäsový bujón a spolu varíme asi 20 minút, pokiaľ sa gulky neuvaria.

6. 

škrob zemiakový 2 PL  chilli sladká omáčka 2 PL  oregano 1 ČL

Krátko pred dovarením omáčku zahustíme múkou alebo škrobom rozmiešaným s vodou. Omáčku ochutíme sladkou chilli omáčkou a oregánom.

7. 

chilli paprička sušená 1 ks

Nakoniec ešte pridáme rozdrvenú chilli papričku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť