svetvomne.sk

Plnené cuketové lodičky

    

Nechutí vaším rodinným príslušníkom cuketa? Skúste im ju naservírovať ako lodičky so zemiakovými plachtami na "vlnách" ľadového šalátu a uvidíte, že len tak sa po nej "zapráší".

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové mleté mäso500gramov
cuketa1000gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový3polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ3čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
zemiaky500gramov

1. Príprava cukety

cuketa 1000 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice

Tri stredne veľké cukety prekrojíme na polovice. Z každej polovice vydlabeme vnútro tak, aby nám zostala cuketa ako lodička. Do hlbšieho pekáča nalejeme trochu oleja a poukladáme do neho cuketové lodičky.

Príprava cukety

2. Mäsovo - cuketová plnka

bravčové mleté mäso 500 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Vydlabané vnútro cukiet pokrájame na menšie kúsky. Pridáme mleté mäso, vajíčka, soľ a korenie. Dobre rozmiešame - najlepšie rukou.

Mäsovo - cuketová plnka

3. Plníme

Plnku rovnomerne rozdelíme do všetkých pripravených cukín.

Plníme

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Tie pozapichujeme, alebo poukladáme na mäso.

5. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Zemiaky posolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Všetko zakryjeme alobalom a pečieme v stredne teplej rúre cca 1 hodinu. Po hodine odokryjeme a necháme ešte 10 minút zapiecť, pričom zemiaky môžeme poliať výpekom ktorý sa v pekáči vytvoril.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť