Plnené cuketové lodičky
Nechutí vaším rodinným príslušníkom cuketa? Skúste im ju naservírovať ako lodičky so zemiakovými plachtami na "vlnách" ľadového šalátu a uvidíte, že len tak sa po nej "zapráší".
recept,fotorecept,cuketa,bravčové mleté mäso,zemiaky,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cuketa | 1000 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1. Príprava cukety
cuketa 1000 gramov • olej olivový 3 polievkové lyžice
Tri stredne veľké cukety prekrojíme na polovice. Z každej polovice vydlabeme vnútro tak, aby nám zostala cuketa ako lodička. Do hlbšieho pekáča nalejeme trochu oleja a poukladáme do neho cuketové lodičky.
2. Mäsovo - cuketová plnka
bravčové mleté mäso 500 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Vydlabané vnútro cukiet pokrájame na menšie kúsky. Pridáme mleté mäso, vajíčka, soľ a korenie. Dobre rozmiešame - najlepšie rukou.
3. Plníme
Plnku rovnomerne rozdelíme do všetkých pripravených cukín.
4.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Tie pozapichujeme, alebo poukladáme na mäso.
5.
soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Zemiaky posolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Všetko zakryjeme alobalom a pečieme v stredne teplej rúre cca 1 hodinu. Po hodine odokryjeme a necháme ešte 10 minút zapiecť, pričom zemiaky môžeme poliať výpekom ktorý sa v pekáči vytvoril.
Dobrú chuť!