Koložvárska kapusta
Skvelý tradičný pokrm.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,bravčové mleté mäso,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 1000 | gramov | |
cibuľa | 250 | gramov | |
kapusta kvasená | 1500 | gramov | |
klobása | 350 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | deciliter | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
ryža guľatozrnná | 350 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1. Príprava
ryža guľatozrnná 350 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • cibuľa 250 gramov • klobása 350 gramov
Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, opražíme ju nasucho v hrnci, pridáme soľ, zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka. Cibuľu očistíme, nakrájame. Klobásku nakrájame na kolieska, opražíme ju na panvici, pridáme cibuľu a dopražíme.
3.
kapusta kvasená 1500 gramov
Kvasenú kapustu vyžmýkame a na sitku ľahko premyjeme pokiaľ je veľmi kyslá.
4. Vrstvíme 1
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm
Všetky jednotlivé ingrediencie rovnomerne rozložíme postupne do hlbšieho pekáča. Na spodok pekáča polovicu z pripravenej kapusty, posypeme korením, na ňu polovicu opraženej klobásy s cibuľou.
5. Vrstvíme 2
Na klobásu rozložíme celú mäsovo-ryžovú zmes, na ňu zvyšnú polovicu klobásy s cibuľou.
6. Vrstvíme 3
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter
Ukončíme vrstvou z druhej polovice kapusty. Posypeme korením, mletou červenou paprikou. V mlieku rozmiešame smotanu a pripravenú koložvársku rovnomerne zalejeme.
7. Pečenie
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednom stupni zakryté 45 minút. Odokryjeme a 15 - 20 minút pri vyššej teplote zapečieme.
Dobrú chuť!