svetvomne.sk

Koložvárska kapusta

    

Skvelý tradičný pokrm.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso1000gramov
cibuľa250gramov
kapusta kvasená1500gramov
klobása350gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%1deciliter
paprika červená mletá2čajové lyžičky
ryža guľatozrnná350gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400mililitrov
soľ2čajové lyžičky

1. Príprava

ryža guľatozrnná 350 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  cibuľa 250 gramov  klobása 350 gramov

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, opražíme ju nasucho v hrnci, pridáme soľ, zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka. Cibuľu očistíme, nakrájame. Klobásku nakrájame na kolieska, opražíme ju na panvici, pridáme cibuľu a dopražíme.

Príprava

2. 

bravčové mleté mäso 1000 gramov

Ryžu necháme vychladnúť a zmiešame ju s mletým mäsom.

3. 

kapusta kvasená 1500 gramov

Kvasenú kapustu vyžmýkame a na sitku ľahko premyjeme pokiaľ je veľmi kyslá.

4. Vrstvíme 1

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm

Všetky jednotlivé ingrediencie rovnomerne rozložíme postupne do hlbšieho pekáča. Na spodok pekáča polovicu z pripravenej kapusty, posypeme korením, na ňu polovicu opraženej klobásy s cibuľou.

Vrstvíme 1

5. Vrstvíme 2

Na klobásu rozložíme celú mäsovo-ryžovú zmes, na ňu zvyšnú polovicu klobásy s cibuľou.

Vrstvíme 2

6. Vrstvíme 3

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter

Ukončíme vrstvou z druhej polovice kapusty. Posypeme korením, mletou červenou paprikou. V mlieku rozmiešame smotanu a pripravenú koložvársku rovnomerne zalejeme.

Vrstvíme 3

7. Pečenie

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednom stupni zakryté 45 minút. Odokryjeme a 15 - 20 minút pri vyššej teplote zapečieme.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť