RECEPTY

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

recept,fotorecept,zemiaky,bravčové mleté mäso,cesnak,paradajkový pretlak,rozmarín,víno červené suché,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa1kus
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva2kusy
paradajkový pretlak100gramov
rozmarín½čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
soľ-
syr Parmezán50gramov
tymián½čajovej lyžičky
vaječný žĺtok2kusy
víno červené suché100mililitrov
vývar zeleninový200mililitrov
worcestrová omáčka1polievková lyžica
zemiaky600gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 600 gramov

Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode.

2. Príprava mäsovej náplne

mrkva 2 kusy  cibuľa 1 kus

Počas varenia zemiakov si pripravíme náplň. Na strúhadle nahrubo nastrúhame veľkú cibuľu a mrkvu.

3. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Na troche oleja sprudka osmažíme mleté mäso, aby sa zatiahlo. Mäso osolíme.

4. 

cesnak 4 strúčiky

K podusenému mäsu pridáme nastrúhanú cibuľu, mrkvu a pretlačený cesnak. Premiešame a ďalej opekáme.

5. 

worcestrová omáčka 1 polievková lyžica  paradajkový pretlak 100 gramov  tymián ½ čajovej lyžičky  rozmarín ½ čajovej lyžičky  víno červené suché 100 mililitrov

Ďalej pridáme worchesterovú omáčku, paradajkový pretlak, tymián, rozmarín, podlejeme červeným vínom.

6. 

vývar zeleninový 200 mililitrov

Následne podlejeme mäsovým vývarom a necháme všetky tekutiny za stáleho miešania odpariť.

7. 

Po odparení tekutín je mäsová zmes hustá a kompaktná. Zmesou naplníme menšiu zapekaciu nádobu alebo formu.

8. Príprava zemiakovej zmesi

soľ  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  vaječný žĺtok 2 kusy  syr Parmezán 50 gramov

Uvarené zemiaky roztlačíme alebo mierne pomixujeme, pridáme k nim soľ, čierne korenie, žĺtky, nastrúhaný parmezán a premiešame.

9. 

Zemiakovú zmes navrstvíme na mäso, ...

10. 

... zahladíme a posypeme nastrúhaným parmezánom.

11. Pečenie

Koláč poprepichujeme vidličkou a pečieme v rozohriatej rúre 15 - 20 minút, pokiaľ nezačne povrch tmavnúť.

12. 

Upečený koláč naservírujeme s obľúbenou sezónnou zeleninou a zatepla podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies