RECEPTY

Bravčové koleno s paprikovými zemiakmi

Bravčové koleno s paprikovými zemiakmi

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbená pochúťka pre všetkých milovníkov pečených bravčových kolien :)

recept,fotorecept,bravčové koleno predné - polené,zemiaky,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno predné - polené

1800

??

gramov

kcal

cesnak

6

33

strúčikov

kcal

cibuľa

120

53

gramov

kcal

masť bravčová

20

180

gramov

kcal

paprika červená mletá

3.5

56

čajovej lyžičky

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

soľ

0

??

kcal

voda

0

??

kcal

voda

150

332

mililitrov

kcal

zemiaky

800

736

gramov

kcal

 

Recept

1. Varenie bravčových kolien

bravčové koleno predné - polené 1800 gramov  soľ  voda

Kolená umyjeme a varíme v slanej vode do takmer mäkka (asi 2 hodiny). Pri použití tlakového hrnca (kukty) ich máme uvarené za 40 minút.

Kolená umyjeme a varíme v slanej vode do takmer...

2. Pečenie bravčových kolien

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 čajová lyžička

Kolená vyberieme z hrnca a položíme na pekáč. Potrieme ich paprikou, pretlačeným cesnakom, posypeme soľou a podlejeme vývarom (asi 250 ml).

Kolená vyberieme z hrnca a položíme na pekáč....

3. 

Pečieme v horúcej rúre asi 30-40 minút. Čas od času ich polievame výpekom, prípadne ich ešte trochu podlejeme vývarom.

Pečieme v horúcej rúre asi 30-40 minút. Čas...

4. Paprikové zemiaky

cibuľa 120 gramov  masť bravčová 20 gramov  zemiaky 800 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na masti. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na...

5. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1.5 čajovej lyžičky  voda 150 mililitrov

Zemiaky vložíme do hrnca k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, premiešame a podlejeme vodou alebo vývarom.

Zemiaky vložíme do hrnca k cibuli, osolíme,...

6. 

15-20 minút dusíme pod pokrievkou. Často premiešavame aby neprihoreli. Podľa potreby môžeme doliať ešte vývar.

15-20 minút dusíme pod pokrievkou. Často...

7. 

Koleno servírujeme so zemiakmi, kyslou uhorkou a feferónkami.

Koleno servírujeme so zemiakmi, kyslou uhorkou a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť