Bravčové koleno s paprikovými zemiakmi

Obľúbená pochúťka pre všetkých milovníkov pečených bravčových kolien :)
recept,fotorecept,bravčové koleno predné - polené,zemiaky,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno predné - polené | 1800 ?? | gramov kcal | |
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
masť bravčová | 20 180 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 3.5 56 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 150 332 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept
1. Varenie bravčových kolien
bravčové koleno predné - polené 1800 gramov • soľ • voda
Kolená umyjeme a varíme v slanej vode do takmer mäkka (asi 2 hodiny). Pri použití tlakového hrnca (kukty) ich máme uvarené za 40 minút.

2. Pečenie bravčových kolien
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • cesnak 6 strúčikov • soľ 1 čajová lyžička
Kolená vyberieme z hrnca a položíme na pekáč. Potrieme ich paprikou, pretlačeným cesnakom, posypeme soľou a podlejeme vývarom (asi 250 ml).

3.
Pečieme v horúcej rúre asi 30-40 minút. Čas od času ich polievame výpekom, prípadne ich ešte trochu podlejeme vývarom.

4. Paprikové zemiaky
cibuľa 120 gramov • masť bravčová 20 gramov • zemiaky 800 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na masti. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

5.
soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1.5 čajovej lyžičky • voda 150 mililitrov
Zemiaky vložíme do hrnca k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, premiešame a podlejeme vodou alebo vývarom.

6.
15-20 minút dusíme pod pokrievkou. Často premiešavame aby neprihoreli. Podľa potreby môžeme doliať ešte vývar.

7.
Koleno servírujeme so zemiakmi, kyslou uhorkou a feferónkami.

Dobrú chuť!