Zemiakové guľky plnené udeným mäsom.
Obľúbené zemiakové knedličky plnené údeným, podávame s opraženou cibuľkou a kyslou kvasenou kapustou.
recept,fotorecept,mäso údené,zemiaky,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Slovenská kuchyňa,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 500 | gramov | |
masť bravčová | 60 | gramov | |
mäso údené | 500 | gramov | |
múka hladká | - | ||
múka hrubá | 450 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 1200 | gramov |
Recept
3.
Postrúhame na jemno.
4.
vajce slepačie 1 kus • múka hrubá 450 gramov • soľ 1 čajová lyžička
K zemiakom pridáme vajce, múku a soľ.
5.
Vypracujeme cesto.
6.
Uvarené mäso necháme vychladnúť...
7.
...a pokrájame na malé kúsky.
8.
Pracovnú dosku posypeme dostatočným množstvom múky. Zo zemiakového cesta vytvoríme tri valčeky, asi 20 cm dlhé. Každý valček pokrájame na 10 kúskov.
9.
Z jednotlivých dielikov tvoríme menšie placky a kladieme na ne mäso. Zabalíme a tvarujeme guľôčky,...
10.
...ktore ľahko pregúľame v múke, aby sa nelepili.
11.
Knedličky kladieme do vriacej, osolenej vody a 10 minút varíme.
12.
Uvarené vyberáme dierkovanou naberačkou.
Dobrú chuť!