RECEPTY

Zemiakové guľky plnené udeným mäsom.

Zemiakové guľky plnené udeným mäsom.

Obľúbené zemiakové knedličky plnené údeným, podávame s opraženou cibuľkou a kyslou kvasenou kapustou.

recept,fotorecept,mäso údené,zemiaky,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Slovenská kuchyňa,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa500gramov
masť bravčová60gramov
mäso údené500gramov
múka hladká-
múka hrubá450gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
zemiaky1200gramov

 

Recept

1. 

mäso údené 500 gramov

Mäso vložíme do hrnca s vodou a varíme 1 hodinu.

Mäso vložíme do hrnca s vodou a varíme 1...

2. 

zemiaky 1200 gramov

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme...

3. 

Postrúhame na jemno.

Postrúhame na jemno....

4. 

vajce slepačie 1 kus  múka hrubá 450 gramov  soľ 1 čajová lyžička

K zemiakom pridáme vajce, múku a soľ.

K zemiakom pridáme vajce, múku a soľ....

5. 

Vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto....

6. 

Uvarené mäso necháme vychladnúť...

Uvarené mäso necháme vychladnúť......

7. 

...a pokrájame na malé kúsky.

...a pokrájame na malé kúsky....

8. 

múka hladká

Pracovnú dosku posypeme dostatočným množstvom múky. Zo zemiakového cesta vytvoríme tri valčeky, asi 20 cm dlhé. Každý valček pokrájame na 10 kúskov.

Pracovnú dosku posypeme dostatočným množstvom...

9. 

Z jednotlivých dielikov tvoríme menšie placky a kladieme na ne mäso. Zabalíme a tvarujeme guľôčky,...

Z jednotlivých dielikov tvoríme menšie placky a...

10. 

...ktore ľahko pregúľame v múke, aby sa nelepili.

...ktore ľahko pregúľame v múke, aby sa...

11. 

Knedličky kladieme do vriacej, osolenej vody a 10 minút varíme.

Knedličky kladieme do vriacej, osolenej vody a 10...

12. 

Uvarené vyberáme dierkovanou naberačkou.

Uvarené vyberáme dierkovanou naberačkou....

13. 

cibuľa 500 gramov  masť bravčová 60 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť