Zemiakové guľky plnené udeným mäsom.

Obľúbené zemiakové knedličky plnené údeným, podávame s opraženou cibuľkou a kyslou kvasenou kapustou.
recept,fotorecept,mäso údené,zemiaky,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Slovenská kuchyňa
Bravčové mäso
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 500 220 | gramov kcal | |
masť bravčová | 60 538 | gramov kcal | |
mäso údené | 500 ?? | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka hrubá | 450 1571 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
zemiaky | 1200 1104 | gramov kcal |
Recept


3.
Postrúhame na jemno.

4.
vajce slepačie 1 kus • múka hrubá 450 gramov • soľ 1 čajová lyžička
K zemiakom pridáme vajce, múku a soľ.

5.
Vypracujeme cesto.

6.
Uvarené mäso necháme vychladnúť...

7.
...a pokrájame na malé kúsky.

8.
Pracovnú dosku posypeme dostatočným množstvom múky. Zo zemiakového cesta vytvoríme tri valčeky, asi 20 cm dlhé. Každý valček pokrájame na 10 kúskov.

9.
Z jednotlivých dielikov tvoríme menšie placky a kladieme na ne mäso. Zabalíme a tvarujeme guľôčky,...

10.
...ktore ľahko pregúľame v múke, aby sa nelepili.

11.
Knedličky kladieme do vriacej, osolenej vody a 10 minút varíme.

12.
Uvarené vyberáme dierkovanou naberačkou.


Dobrú chuť!