svetvomne.sk

Zemiakové guľky plnené udeným mäsom.

    

Obľúbené zemiakové knedličky plnené údeným, podávame s opraženou cibuľkou a kyslou kvasenou kapustou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa500gramov
masť bravčová60gramov
mäso údené500gramov
múka hladká-
múka hrubá450gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
zemiaky1200gramov

1. 

mäso údené 500 gramov

Mäso vložíme do hrnca s vodou a varíme 1 hodinu.

2. 

zemiaky 1200 gramov

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

3. 

Postrúhame na jemno.

4. 

vajce slepačie 1 kus  múka hrubá 450 gramov  soľ 1 čajová lyžička

K zemiakom pridáme vajce, múku a soľ.

5. 

Vypracujeme cesto.

6. 

Uvarené mäso necháme vychladnúť...

7. 

...a pokrájame na malé kúsky.

8. 

múka hladká

Pracovnú dosku posypeme dostatočným množstvom múky. Zo zemiakového cesta vytvoríme tri valčeky, asi 20 cm dlhé. Každý valček pokrájame na 10 kúskov.

9. 

Z jednotlivých dielikov tvoríme menšie placky a kladieme na ne mäso. Zabalíme a tvarujeme guľôčky,...

10. 

...ktore ľahko pregúľame v múke, aby sa nelepili.

11. 

Knedličky kladieme do vriacej, osolenej vody a 10 minút varíme.

12. 

Uvarené vyberáme dierkovanou naberačkou.

13. 

cibuľa 500 gramov  masť bravčová 60 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť