Zemiakové placky s bavorskou sekanou

Zemiakové placky sú veľmi obľúbené a tak sme ich my, trochu vylepšili!
recept,fotorecept,zemiaky,bavorská sekaná,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
8
Hmotnosť porcie
187 g
Energia porcie
290 kcal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
bavorská sekaná | 250 620 | gramov kcal | |
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
korenie majorán sušený | 1.5 16 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 4 209 | polievkové lyžice kcal | |
olej repkový | 40 360 | mililitrov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
zemiaky | 1 920 | kilogram kcal |
Recept

2.
Postrúhame na hrubo.

3.
vajce slepačie 2 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie majorán sušený 1.5 čajovej lyžičky • múka hladká 4 polievkové lyžice
K zemiakom pridáme vajcia, soľ, majoránku a múku. Zamiešame...



6.
olej repkový 40 mililitrov
Na panvicu nalejeme primerané množstvo oleja. Do horúceho oleja kladieme zemiakovo-mäsové cesto a vytvoríme placku. Opečieme z jednej...

7.
...a z druhej strany.

Dobrú chuť!