Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,bravčové karé s kosťou,zemiaky,cesnak,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčové karé s kosťou | 500 750  | gramov kcal  | |
| cesnak | 3 17  | strúčiky kcal  | |
| cibuľa | 100 44  | gramov kcal  | |
| korenie majorán sušený | 1 11  | čajová lyžička kcal  | |
| mlieko polotučné 1,5% | 50 24  | mililitrov kcal  | |
| múka hladká | 50 174  | gramov kcal  | |
| olej slnečnicový | 2 270  | polievkové lyžice kcal  | |
| soľ | 1 0  | čajová lyžička kcal  | |
| soľ | 0 ??  | kcal  | |
| vajce slepačie | 1 88  | kus kcal  | |
| zemiaky | 400 368  | gramov kcal  | 
Recept
1.
bravčové karé s kosťou 500 gramov • soľ
3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.


3.
zemiaky 400 gramov • cibuľa 100 gramov • múka hladká 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • cesnak 3 strúčiky
Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majorán a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4.
Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5.
... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7.
Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!
























