svetvomne.sk

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

    

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

recept,fotorecept,bravčové karé s kosťou,zemiaky,cesnak,Bravčové mäso,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

bravčové karé s kosťou 500 gramov  soľ

3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Rezne rýchlo opečieme na oleji.

3. 

zemiaky 400 gramov  cibuľa 100 gramov  múka hladká 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majorán a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4. 

Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5. 

... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7. 

Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

bravčové karé s kosťou500gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa100gramov
korenie majorán sušený1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka hladká50gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
soľ-
vajce slepačie1kus
zemiaky400gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť