svetvomne.sk

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové karé s kosťou500gramov
Cesnak3strúčiky
Cibuľa100gramov
Majorán1čajová lyžička
Mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
Múka hladká50gramov
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Vajce slepačie1kus
Zemiaky400gramov

1. 

bravčové karé s kosťou 500 g  soľ

3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 2 PL

Rezne rýchlo opečieme na oleji.

3. 

zemiaky 400 g  cibuľa 100 g  múka hladká 50 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  soľ 1 ČL  majorán 1 ČL  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majorán a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4. 

Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5. 

... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7. 

Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť