Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,bravčové karé s kosťou,zemiaky,cesnak,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé s kosťou | 500 ?? | gramov kcal | |
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 1 11 | čajová lyžička kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 24 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
zemiaky | 400 368 | gramov kcal |
Recept
1.
bravčové karé s kosťou 500 gramov • soľ
3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.


3.
zemiaky 400 gramov • cibuľa 100 gramov • múka hladká 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • cesnak 3 strúčiky
Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majorán a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4.
Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5.
... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7.
Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!