svetvomne.sk

Krúpová baba s údeným a hubami

     

Uvedené množstvo je na prípravu dvoch väčších plechov krúpnej baby, pre asi šestnástich hladošov. Pokrm je dosť sýty. Podávame teplé.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak5strúčikov
Cibuľa200gramov
Huby sušené20gramov
Krúpy jačmenné500gramov
Majorán2čajové lyžičky
Masť bravčovág
Mäso údené400gramov
Olej slnečnicový20mililitrov
Olej slnečnicovýl
Soľ3čajové lyžičky
Voda1.5litra
Zemiaky1500gramov
Šampiňóny250gramov

1. Varenie krúpov

krúpy jačmenné 500 g  soľ 1 ČL  voda 1.5 l

Krúpy zalejeme studenou vodou a vodu zlejeme. Takto ich pár krát premyjeme. Vložíme do hrnca, pridáme soľ, vodu a uvaríme ich do mäkka - cca 25 minút. Za uvedený čas krúpy vstrebú všetku vodu. Necháme ich vychladnúť.

Varenie krúpov

2. Príprava húb

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 20 ml  šampiňóny 250 g  huby sušené 20 g  voda

Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Opražíme ju na oleji (lepšie na bravčovej masti), pridáme očistené a pokrájané šampiňóny a sušené lesné huby, ktoré sme vopred na chvíľu namočili. Podlejeme trochou vody a pod pokrievkou dusíme 5 minút. Necháme vychladnúť.

Príprava húb

3. 

soľ 2 ČL  majorán 2 ČL  cesnak 5 strúčikov  zemiaky 1500 g

Vychladené krúpy vložíme do hlbšej misy. Pridáme huby, soľ, majorán, pretlačené strúčiky cesnaku, očistené postrúhané zemiaky. Dobre premiešame, najlepšie rukou.

4. 

mäso údené 400 g

Varené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme k krúpnej zmesi a opätovne premiešame.

5. 

olej slnečnicový  masť bravčová

Plech vylejeme olejom (lepšie bude vymazať ho na hrubo masťou) a rovnomerne do neho rozotrieme zmes. Pečieme do jemného zahnednutie v rúre na strednom stupni cca 60 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť