svetvomne.sk

Krúpová baba s údeným a hubami

    

Uvedené množstvo je na prípravu dvoch väčších plechov krúpnej baby, pre asi šestnástich hladošov. Pokrm je dosť sýty. Podávame teplé.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak5strúčikov
cibuľa200gramov
huby sušené20gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
krúpy jačmenné500gramov
masť bravčová-
mäso údené400gramov
olej slnečnicový20mililitrov
olej slnečnicový-
soľ3čajové lyžičky
voda1.5litra
zemiaky1500gramov
šampiňóny250gramov

1. Varenie krúpov

krúpy jačmenné 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 1.5 litra

Krúpy zalejeme studenou vodou a vodu zlejeme. Takto ich pár krát premyjeme. Vložíme do hrnca, pridáme soľ, vodu a uvaríme ich do mäkka - cca 25 minút. Za uvedený čas krúpy vstrebú všetku vodu. Necháme ich vychladnúť.

Varenie krúpov

2. Príprava húb

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov  šampiňóny 250 gramov  huby sušené 20 gramov  voda

Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Opražíme ju na oleji (lepšie na bravčovej masti), pridáme očistené a pokrájané šampiňóny a sušené lesné huby, ktoré sme vopred na chvíľu namočili. Podlejeme trochou vody a pod pokrievkou dusíme 5 minút. Necháme vychladnúť.

Príprava húb

3. 

soľ 2 čajové lyžičky  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  cesnak 5 strúčikov  zemiaky 1500 gramov

Vychladené krúpy vložíme do hlbšej misy. Pridáme huby, soľ, majorán, pretlačené strúčiky cesnaku, očistené postrúhané zemiaky. Dobre premiešame, najlepšie rukou.

4. 

mäso údené 400 gramov

Varené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme k krúpnej zmesi a opätovne premiešame.

5. 

olej slnečnicový  masť bravčová

Plech vylejeme olejom (lepšie bude vymazať ho na hrubo masťou) a rovnomerne do neho rozotrieme zmes. Pečieme do jemného zahnednutie v rúre na strednom stupni cca 60 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť