Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci
Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.
recept,fotorecept,bravčové stehno,vajce slepačie,párky hydinové,Bravčové mäso,Parný hrniec
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 1000 | gramov | |
horčica plnotučná | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
párky hydinové | 100 | gramov | |
ryža | 350 | gramov | |
soľ | 0 | ||
uhorka sterilizovaná kyslá | 117 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov | |
šampiňóny | 150 | gramov |
Recept
1.
bravčové stehno 1000 gramov • vajce slepačie 3 kusy • párky hydinové 100 gramov • korenie čierne mleté • soľ • horčica plnotučná • uhorka sterilizovaná kyslá 117 gramov
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky a vyklepeme. Každý plátok posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a položíme na neho kúsok uhorky, časť vareného vajíčka a párky. Mäso zvinieme a spojíme kuchynskou ihlicou, prípadne previažeme niťou.
2.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • soľ
Posypeme mletou červenou paprikou, soľou a dáme do prvej (spodnej) nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 60 minút.
3.
ryža 350 gramov • šampiňóny 150 gramov
Po 20 minútach parenia mäsa pridáme druhú parnú nádobu, v ktorej máme vloženú misku na varenie ryže s ryžou. Ryžu viackrát na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Všetko spolu ďalej paríme. 10 minút pred koncom parenia pridáme tretiu parnú nádobu s umytými a pokrájanými šampiňónmi.
4.
múka hladká 2 polievkové lyžice • voda 50 mililitrov
Uparené šampiňóny vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, ktorý nám vznikol pri parení v odkvapkávacej nádobe parného hrnca. Hrniec postavíme na sporák, obsah privedieme do varu a vlejeme do neho múku rozmiešanú v asi 0,5 dcl vody. Uvaríme omáčku, ktorú dochutíme vegetou.
5.
Zo španielskych vtáčikov odstránime ihly, alebo nite a podávame s ryžou, poliate omáčkou.
Dobrú chuť!